SEGRE

BÀSQUET LLIGA FEMENINA

Irati Etxarri, a la selecció

La jugadora del Cadí, convocada per a dos partits de la fase de classificació per a l'Eurobàsquet || Les de l'Alt Urgell defensen el liderat avui a Bembibre

Irati Etxarri, en una acció del partit a la pista de l’Araski.

Irati Etxarri, en una acció del partit a la pista de l’Araski.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irati Etxarri, jugadora del Cadí, ha estat convocada pel nou seleccionador, Miguel Méndez, per disputar els primers partits de classificació per a l’Eurobàsquet 2023. Les 12 convocades per Méndez, al costat de dos convidades, viatjaran el 7 de novembre a Guadalajara per a la concentració prèvia als encontres del dia 11 a Szekszard contra Hongria i del dia 14 contra Romania a Almeria. Les elegides pel nou seleccionador per a aquests compromisos són les bases Silvia Domínguez, Maite Cazorla i Leticia Romero; les escortes Leonor Rodríguez i Queralt Casas; les alers María Conde, Laura Quevedo i Alba Torrens, les alers pivot Paula Ginzo i Irati Etxarri i les pivots Laura Gil i Raquel Carrera.

Romero, Quevedo, Ginzo i Etxarri són novetat respecte a la selecció que va disputar els Jocs Olímpics de Tòquio, després dels quals va ser destituït Lucas Mondelo. Georgina Bahí, excapitana del Cadí, i Ángela Salvadores assistiran com a convidades a la concentració. La selecció està enquadrada al grup C juntament amb Romania, Hongria i Islàndia.

La fase de classificació compta amb 10 grups i accediran a l’Eurobàsquet 2023 els deu equips campions i els quatre millors segons. Etxarri va conèixer la seua convocatòria per a la selecció espanyola ahir durant el viatge del Cadí a Bembibre, on les de l’Alt Urgell defensen avui (18.15) la condició de líders de la Lliga. “Comptant els dies...”, va publicar ahir Etxarri a les xarxes socials després de fer-se oficial la convocatòria, que respon al gran estat de forma en el qual es troba la navarresa.

És l’actual MVP de la Lliga, amb una mitjana de 21,83 punts en les 6 primeres jornades (18 punts i 9,7 rebots). Tanmateix, la pivot està centrada en el duel d’avui contra el Bembibre, que arriba després de la primera derrota de la temporada. “L’important és com surti l’equip després del resultat de l’última jornada.

Per continuar amb aquesta il·lusió necessitem sumar la nostra sisena victòria i tenim una bona oportunitat”, va manifestar ahir Bernat Canut, tècnic del Cadí sobre el matx davant del conjunt lleonès. El Bembibre és cuer sense haver guanyat encara però Canut va destacar el perill de jugadores com Kadri Lass, Djeneba N’Diaye, Laura Méndez i Amber Melgoza. El d’avui serà també un duel especial per a Anna Palma, l’única jugadora lleidatana a la Lliga Femenina i que milita al conjunt lleonès des del 2020.

tracking