SEGRE

FUTBOL BASE

L'escola de futbol base de les Garrigues guanya seixanta jugadors des de la temporada passada

Ha incrementat en un terç el nombre d'equips i de llicències respecte a la temporada passada || Té jugadors de dotze localitats de la comarca gràcies al seu programa d'expansió

A la imatge, el grup de quinze jugadors d’entre 4 i 10 anys que s’entrenen a l’Albi però que per ara no volen competir.

A la imatge, el grup de quinze jugadors d’entre 4 i 10 anys que s’entrenen a l’Albi però que per ara no volen competir.JOSEP CAMBRAY

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club Escola Comarcal de Futbol les Garrigues, amb més de tres dècades dedicat a la formació de base, ha fet un salt quantitatiu considerable en la temporada postpandèmia. Amb les competicions federades ja en marxa, l’entitat ha incrementat en un terç tant el nombre d’equips com el de practicants. Ha passat de catorze equips la passada campanya als dinou actuals, dels quals quatre són femenins, el doble que la 2020-2021, i està fregant els 250 jugadors i jugadores (246 a dia d’avui), quan la temporada anterior va tancar en 189, la qual cosa representa un increment de gairebé seixanta practicants.

“És una bestialitat”, reconeix el seu president, Xavier Garrós, que considera clau d’aquest gran increment el programa que van implantar a finals de l’any passat per expandir-se a la comarca. “L’any passat, amb la pandèmia, hi va haver molt poca activitat i ens va donar per pensar, i ens vam adonar que no hi havia gaire vinculació de l’escola, que és a les Borges Blanques, amb la resta de pobles de la comarca. Portem el nom i volem fer comarca, però no ho estàvem fent, així que a finals de l’any passat vam decidir anar a les escoles per donar-nos a conèixer i fer alguna activitat amb els nens.

Va ser un caldo de cultiu que ha provocat un boom de nens i nenes, sobretot de fora de les Borges”, va explicar.Actualment l’escola compta amb jugadors, a part de de les Borges, d’onze poblacions més de la comarca, com Castelldans, Arbeca, la Floresta, Juneda, l’Albagés, l’Espluga Calba, Cervià, l’Albi, Vinaixa, Puiggròs i el Cogul, així com futbolistes de Vimbodí i del Pla d’Urgell que engrosseixen els equips femenins. L’increment de llicències suposa també una necessitat d’hores i espai per entrenar-se, una cosa que es podrà pal·liar amb el nou camp de futbol 7 que s’està construint a les Borges. La direcció de l’escola també es planteja, en la seua idea d’expansió comarcal, que algun dels seus equips jugui algun partit de Lliga en algun altre camp que no sigui el de les Borges.

Té un grup de 15 jugadors a l’Abi que només s’entrena i no competeix

La pràctica esportiva no sempre té com a finalitat principal la competició, sinó que el simple fet de practicar l’activitat favorita de manera lúdica ja cobreix les expectatives d’un mateix. És el que està fent un grup de quinze nens, d’entre quatre i deu anys de l’Albi, Cervià i Vinaixa, l’únic objectiu dels quals és jugar a futbol entre amics, però sense competir de manera federada.“Aquest cas va sorgir d’una reunió que vam tenir a l’Albi amb famílies de les Ampes de Vinaixa, Cervià de les Garrigues i l’Albi. No volien federar-se ni tenir les obligacions que suposa la competició els caps de setmana, però volien practicar futbol.

Un pare va comentar la possibilitat de practicar-ho com a activitat extraescolar i ens va semblar una bona idea. A poc a poc la idea va anar prenent cos i a el mes d’octubre vam començar”, explica Xavier Garrós, que apunta: “Una vegada al mes tenen l’opció de venir a les Borges per entrenar-se amb l’equip de l’Escola de la seua edat perquè vegin quin ambient hi ha, per si el dia de demà volen fer el salt. De fet, l’única nena que va començar en aquest grup de l’Albi s’ha acabat federant.”Lourdes Fort, mare d’un dels nens i membre de l’Ampa de Vinaixa, va reconèixer que la iniciativa “és molt positiva per la interacció dels nens de diferents poblacions i la promoció de l’esport com una cosa lúdica i com un hàbit saludable.

També tens l’opció que si vols dedicar-t’hi més seriosament sempre pots anar a l’Escola”.El coordinador de l’Escola les Garrigues, Llorenç Sobrepere, explica la metodologia que utilitzen amb aquest grup, adequat als seus gustos. “La diferència entre els entrenaments que portem a terme amb els equips federats i aquest de l’Albi és que aquí no són ni tàctics ni tècnics, no treballes una formació. El que treballem és en la millora dels aspectes futbolístics a través del joc, molt més lúdic que el que podríem fer amb la resta d’equips de l’escola”, va explicar el corrdinador.

A la imatge, el grup de quinze jugadors d’entre 4 i 10 anys que s’entrenen a l’Albi però que per ara no volen competir.

A la imatge, el grup de quinze jugadors d’entre 4 i 10 anys que s’entrenen a l’Albi però que per ara no volen competir.JOSEP CAMBRAY

tracking