SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

Només els val guanyar

El Barcelona visita avui el Dinamo de Kíev amb la necessitat de sumar els tres punts per no comprometre's la classificació || Ara és tercer de grup

Jugadors del Barcelona, durant l’entrenament d’ahir abans de sortir cap a Kíev.

Jugadors del Barcelona, durant l’entrenament d’ahir abans de sortir cap a Kíev.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona visita avui el Dinamo de Kíev (21.00) en la quarta jornada de la Lliga de Campions obligat a guanyar. És un duel clau per als blaugranes que, en el segon partit de l’interí Sergi Barjuan, es juguen continuar depenent de si mateixos per passar als encreuaments. Al Barça no li val cap altre resultat que la victòria.

Tercer amb 3 punts, necessita guanyar avui i també en el pròxim partit davant del Benfica, segon amb 4, per no jugar-se la classificació a l’Allianz Arena de Munic en l’última jornada. El Bayern lidera el grup amb mà de ferro, 9 punts en tres encontres. Sergi Barjuan va dir ahir que el Barça “té l’obligació de guanyar sempre” i que, a Ucraïna, a més, fer-ho és una obligació.

“Només ens podem fer respectar guanyant. Cal donar un cop a sobre de la taula. Això canviaria la manera de veure les coses”, va manifestar Sergi, que afronta el seu segon partit al capdavant del Barça sabent que ocupa el càrrec de forma provisional.“Intento ser proper i buscar el millor per a cada jugador.

Però buscar millorar en tan poc temps es fa molt difícil”, va admetre el substitut de Ronald Koeman que, no obstant, va recordar el privilegi que suposa per a qualsevol professional dirigir el Barcelona, encara que siguin uns quants partits. “És un honor poder ser entrenador en un partit de Champions. Mil entrenadors voldrien estar en la meua posició.

Donaré el millor per intentar resoldre aquesta papereta al millor possible”, va afegir.Sergi va dir que ha intentant “arribar als jugadors com més aviat millor”, però va reconèixer que “quatre dies” són pocs per treure el que vol d’ells. En qualsevol cas, va dir estar content per com ha trobat el vestidor. “No he vist cap manca de res.

Els hem apretat perquè siguin ordenats i siguin el Barça que busquem i volem, però el talent el tenen. Depenem de nosaltres mateixos i crec que l’equip està capacitat per afrontar aquest moment”, va afirmar.Ordre, intensitat i també recuperar l’alegria perduda pel mal joc i els mals resultats: “L’alegria és trobar el nostre model. Donar continuïtat al joc, estar junts, parlar, trobar els espais.

tot això és l’alegria. Perquè el treball et porta a aconseguir coses bones.” Preguntat pel baix rendiment de Philippe Coutinho, va afirmar: “Vaig parlar amb Coutinho i li vaig dir el que volia d’ell. Li vaig dir que a mi també m’ha xiulat el Camp Nou com a jugador i que ho fes fàcil, que com més vols fer el teu partit sol, pitjor”, va revelar.

Agüero estarà de baixa un mínim de tres mesos per la seua arrítmia

El davanter argentí Sergio Kun Agüero, que va patir una arrítmia cardíaca en l’últim partit de LaLiga Santander davant del Deportivo Alabès, estarà, com a mínim, tres mesos de baixa, segons van informar ahir els serveis mèdics del club blaugrana.“El jugador del primer equip Kun Agüero ha estat sotmès a un procediment diagnòstic i terapèutic a càrrec del doctor Josep Brugada. És baixa i durant els propers tres mesos s’avaluarà l’efectivitat del tractament per determinar el seu procés de recuperació”, va informar l’entitat mitjançant un comunicat mèdic.El jugador va abandonar el Camp Nou en ambulància dissabte passat, després de ser substituït en el minut 42 per Philippe Coutinho al patir un episodi de malestar toràcic que li va causar problemes respiratoris i li va impedir seguir al terreny de joc.Agüero, de 33 anys d’edat, va ser llavors traslladat a un hospital de Barcelona, on s’ha sotmès, durant els dos últims dies, a un exhaustiu estudi cardiològic.Després de patir una lesió al principi de temporada, el davanter va debutar contra el València al Camp Nou i va estrenar titularitat davant del Rayo Vallecano dimecres passat. Contra l’Alabès va ser titular per segon partit consecutiu, però no va poder acabar la primera part.

Fa uns dotze anys ja va patir aquesta afectació cardíaca, de la qual es va recuperar i ha continuat jugant a l’elit.Segons va informar el diari Sport, el jugador es va mostrar abatut al conèixer la notícia. A l’hospital es trobava acompanyat per la seua companya sentimental, Sofia, i el seu representant, Hernán Reguera. Ahir s’esperava l’arribada dels seus pares, que viuen a Madrid.

Tornen Ansu Fati, Dembélé i De Jong

Ronald Araujo, Frenkie de Jong, Ansu Fati i Ousmane Dembélé van rebre l’alta mèdica i van entrar en la convocatòria. Es queden fora de la llista, respecte al partit davant l’Alabès, Gerard Piqué, amb una sobrecàrrega al soli de la cama dreta, Sergio Agüero, que estarà de baixa almenys tres mesos al patir una arrítmia (vegeu el desglossament), i el davanter del filial Abde. Continuen sent baixa per lesió Sergi Roberto i Martin Braithwaite.

Messi: “Ningú em va demanar jugar gratis”

Leo Messi va explicar en una entrevista a Sport que “estan fora de lloc les paraules que va dir el president” (Joan Laporta). “Ningú em va demanar jugar gratis. Em van doldre, perquè crec que no té necessitat de dir això, és com treure’t la pilota de sobre i no assumir les seues conseqüències, ni fer-se càrrec de les coses”.

Messi reconeix, d’altra banda, que “se’m va demanar que em rebaixés el sou un 50% i ho vaig fer”.

Jugadors del Barcelona, durant l’entrenament d’ahir abans de sortir cap a Kíev.

Jugadors del Barcelona, durant l’entrenament d’ahir abans de sortir cap a Kíev.EFE

tracking