SEGRE

ATLETISME REPORTATGE

L'atleta lleidatà Aleix Porras, campió en gestos solidaris

L'atleta lleidatà Aleix Porras s'entrenarà fins al 15 de gener a les ordres del mític corredor de tanques Félix Sánchez i treballarà en una ONG dominicana || Una fundació que ajuda nens del carrer

Aleix Porras posa davant d’un rètol de l’ONG en la qual cooperarà a Santo Domingo.

Aleix Porras posa davant d’un rètol de l’ONG en la qual cooperarà a Santo Domingo.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’atleta lleidatà Aleix Porras Cantons (Lleida, 1999), que el 2016 va batre el rècord d’Europa sub-18 dels 400 metres tanques amb 50,38 segons i va guanyar la plata al campionat continental de la categoria, ha tornat a la República Dominicana per entrenar-se fins al 15 de gener fugint del fred de Lleida. Ja va estar a l’illa caribenya el gener d’aquest any, on es va exercitar al grup de treball –el que es coneix com un Training Camp– de tot un mite com Félix Sánchez, campió olímpic de 400 tanques a Atenes 2004 i a Londres 2012, a més de campió del món a Edmonton 2001 i París 2003, entre altres èxits. Tanmateix, afronta aquesta vegada l’experiència amb un doble objectiu, ja que durant tretze setmanes compaginarà els entrenaments al més alt nivell amb la feina en una ONG, on aprofitarà per fer les pràctiques de la carrera d’Administració d’Empreses que cursa online a l’UCAM de Múrcia.

“Treballaré amb La Merced, una fundació que ajuda nens del carrer i lluita per erradicar el treball infantil. Faré les pràctiques que m’exigeixen a la carrera, que seran administratives, però després segur que em sortiran altres possibilitats d’ajudar”, explica l’Aleix, que a més d’atleta d’elit sempre ha destacat per la seua faceta solidària. Fins i tot el president de la Federació Espanyola d’Atletisme, l’exatleta Raúl Chapado, ha destacat a les xarxes socials l’experiència que acaba d’emprendre des d’aquesta setmana el jove atleta d’Alpicat de 22 anys.

Aleix assegura que entrenar-se al costat de Superfélix, com va ser mundialment conegut quan estava en actiu l’atleta nascut a Nova York de pares dominicans, li servirà per “continuar desenvolupant la meua carrera atlètica al més alt nivell possible”. Però tot seguit, recorda que “ajudar les persones que ho necessiten és per a mi una cosa més reconfortant que qualsevol medalla”.La seua primera incursió a la República Dominicana li va servir per conèixer in situ la realitat social del país. “Vaig recórrer l’illa, però no ho vaig fer en actitud turista, perquè vaig voler involucrar-me amb l’entorn.

Vaig ser-hi poc temps i ara arriba l’ocasió d’implicar-m’hi a fons.” Sobre el grup d’entrenament, en el qual figura Luguelín Santos, subcampió olímpic a Londres 2012 i en relleus mixtos en els passats Jocs de Tòquio, Aleix espera superar-se una vegada més.

Un esportista amb valors que ajuda els més necessitats

Aleix Porras ja és voluntari de La Merced a Espanya, on des del 2018 ajuda els interns del centre penitenciari de Ponent a fer esport, i l’any passat, durant el confinament en els primers mesos de la pandèmia, va ser voluntari de la Creu Roja, on dedica tres dies a la setmana a repartir menjar a les persones sense sostre de la ciutat.L’any passat també va viatjar fins a Atenes, a la maternitat d’Elna, on va passar les seues tres setmanes de vacances atenent dones i nens refugiats de diversos països. La seua tasca solidària l’ha portat a llocs tan allunyats com el Nepal.

tracking