SEGRE

DEPORTES

El Barça espera fitxar Xavi en qüestió d'hores

Malgrat la reticència de l'Al-Sadd, que busca una compensació econòmica

Xavi celebra un gol amb els jugadors ahir en el que va poder ser l’últim partit amb l’Al-Sadd.

Xavi celebra un gol amb els jugadors ahir en el que va poder ser l’últim partit amb l’Al-Sadd.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els emissaris del Barcelona a Doha per tancar el fitxatge de Xavi Hernández com a entrenador, el vicepresident esportiu Rafael Yuste i el director de l’àrea de futbol Mateu Alemany, al costat dels representants del tècnic, Arturo Canales i Fernando Solanas, estan esperançats en el tancament del fitxatge en les pròximes hores o dies. Tanmateix, la cimera entre els emissaris barcelonistes i el CEO de l’Al-Sadd, Turki Al-Ali, va finalitzar ahir a la nit sense acord. Els blaugranes no volen abonar la clàusula de rescissió a l’Al-Sadd (hi ha mitjans que apunten que és un milió d’euros i altres, que són cinc), mentre que el club qatarià continua mantenint la posició de no deixar sortir el tècnic.

Xavi, per la seua part, espera que la paraula del xeic de poder sortir del club si el Barça el necessita es faci efectiva.En unes declaracions recents, el tècnic mostrava il·lusió per asseure’s a la banqueta blaugrana i apel·lava que aquests dos clubs trobessin la fórmula que acontentés les dos parts. “Estan en converses els dos clubs i a veure què passa, no puc avançar res més. Amb molta il·lusió i moltes ganes però estan en converses”, va dir Xavi després del que va poder ser el seu últim partit dirigint l’Al-Sadd.

“Soc una persona molt positiva i crec que és de sentit comú, s’han de posar d’acord. Els dos clubs saben la meua postura i espero que tot se solucioni aviat”, va apuntar, encara que va afegir que no seria cap “messies” al Camp Nou ja que “és qüestió de tornar la il·lusió”.Poc abans, el CEO de l’Al-Sadd, Turki Al-Ali, va dir que “la posició del club és clara des del principi: estem compromesos a mantenir el nostre entrenador Xavi amb nosaltres”.Les tres parts es van citar, d’aquesta manera, a continuar les negociacions aquest matí i tancar ja, per fi, l’acord. La situació és que el Barça vol fitxar Xavi Hernández, que l’entrenador vol tornar al club de la seua vida per entrenar-lo, i que l’Al-Sadd esgrimeix el contracte de dos anys que encara els uneix.L’Al-Sadd afronta l’aturada de la Lliga qatariana (la competició es reprendrà el 21 de desembre una vegada disputats nou dels vint-i-dos partits) amb un liderat sòlid (25 punts) després de l’empat a tres d’ahir contra l’Al-Duhail, segon classificat (22 punts).

El lleidatà Carles Folguera, que va ser porter de l’equip d’hoquei patins blaugrana entre els anys 1995 i 2003, a més de director de la Masia entre el 2002 i el 2019, ha estat acomiadat pel FC Barcelona. L’exjugador, que treballava ara a l’àrea de metodologia de les seccions, ha estat acomiadat per ordres de la junta presidida per Joan Laporta. Folguera va guanyar quatre Copes d’Europa i set Lligues com a porter del Barça fins a la seua retirada el 2003.

Fa vint-i-sis anys va arribar al Palau procedent de l’Igualada, on va militar entre els anys 1986 i 1995 després d’arribar del Lleida Llista (1985-86) i formar-se al Bell-lloc. Durant l’etapa a la Masia va ser un referent i elogiat per la seua tasca com a pedagog, en què va ajudar en la formació de jugadors del planter com Iniesta, Pedro, Sergi Roberto, Ansu, Nico i Gavi, entre d’altres. El seu acomiadament se suma a molts altres que s’han anat produint des que Laporta va arribar a la presidència per emprendre una neteja en tots els àmbits del club.

Així doncs, Folguera s’uneix a una llista llarga de nombrosos acomiadaments, entre els quals hi ha els noms d’Albert Soler, Gómez Ponti, García Pimienta, Barrufet i Pascual, entre d’altres. El motiu de totes aquestes destitucions s’emmarca en el desig de Laporta d’avançar i revitalitzar el club, construint un planter de directius i gent de confiança, com és el cas de Jordi Casals, que va ser el primer nomenament oficial del nou mandat Laporta i que exerceix com a president del Barça B. L’actual director de la Masia, lloc que va ocupar fins al maig Xavi Martín i que prèviament ho va fer també Carles Folguera, és Miquel Puig. Carles és germà d’Albert Folguera, tècnic del Llista.

El francès Ndombélé, a l’agenda blaugrana

El FC Barcelona segueix molt atent al mercat per reforçar l’equip al gener. El club busca oportunitats que sorgeixin i sembla que un dels futbolistes que més agrada, el francès Tanguy Ndombélé, podria posar-se a tret, ja que el nou entrenador del Tottenham, l’italià Antonio Conte, no compta amb ell, segons Sport.

Dembélé, a prop de renovar el contracte

La renovació d’Ousmane Dembélé és cada vegada més a prop. Els contactes entre el Barça i els seus agents se succeeixen d’una manera regular i al Camp Nou són molt optimistes amb aconseguir un acord aquest mateix mes de novembre. El bloqueig de setmanes anteriors ha donat pas a converses molt més fluides, segons Mundo Deportivo.

Emery anuncia que seguirà al Vila-real

L’entrenador del Vila-real, Unai Emery, va publicar a les xarxes socials un comunicat en el qual agraeix l’interès del Newcastle per contractar-lo però va assegurar que continuarà al club castellonenc.

tracking