SEGRE

El FC Barcelona acomiada el lleidatà Carles Folguera

Exdirector de la Masia, treballava a l’àrea de metodologia

Carles Folguera durant una conferència a Colòmbia

Carles Folguera durant una conferència a ColòmbiaFCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Carles Folguera, que va ser porter de l’equip d’hoquei patins blaugrana entre els anys 1995 i 2003, a més de director de la Masia entre el 2002 i el 2019, ha estat acomiadat pel FC Barcelona. L’exjugador, que treballava ara a l’àrea de metodologia de les seccions, ha estat acomiadat per ordres de la junta presidida per Joan Laporta.

Folguera va guanyar quatre Copes d’Europa i set Lligues com a porter del Barça fins a la seua retirada el 2003. Fa vint-i-sis anys va arribar al Palau procedent de l’Igualada, on va militar entre els anys 1986 i 1995 després d’arribar del Lleida Llista (1985- 86) i formar-se al Bell-lloc. Durant l’etapa a la Masia va ser un referent i elogiat per la seua tasca com a pedagog, en què va ajudar en la formació de jugadors del planter com Iniesta, Pedro, Sergi Roberto, Ansu, Nico i Gavi, entre d’altres.

El seu acomiadament se suma a molts altres que s’han anat produint des que Laporta va arribar a la presidència per emprendre una neteja en tots els àmbits del club. Així doncs, Folguera s’uneix a una llista llarga de nombrosos acomiadaments, entre els quals hi ha els noms d’Albert Soler, Gómez Ponti, García Pimienta, Barrufet i Pascual, entre d’altres. El motiu de totes aquestes destitucions s’emmarca en el desig de Laporta d’avançar i revitalitzar el club, construint un planter de directius i gent de confiança, com és el cas de Jordi Casals, que va ser el primer nomenament oficial del nou mandat Laporta i que exerceix com a president del Barça B.

L’actual director de la Masia, lloc que va ocupar fins al maig Xavi Martín i que prèviament ho va fer també Carles Folguera, és Miquel Puig. Carles és germà d’Albert Folguera, tècnic del Llista.

tracking