Triomf del Madrid amb xiulada

Benzema, amb dos gols, lidera la treballada victòria del Madrid sobre el Xakhtar || Els blancs van ser xiulats per l'afició del Bernabéu abans del descans

Karim Benzema celebra amb els companys el primer gol dels madridistes al Xakhtar.AFP7 / EUROPA PRESS

El Madrid va deixar encarrilat el bitllet per a vuitens després de vèncer ahir el Xakhtar (2-1) gràcies a Benzema, que va ser decisiu al costat de Vinicius. L’equip d’Ancelotti va salvar un duel sense brillantor, lluny de la versió que el va portar a golejar els ucraïnesos fa dos setmanes i amb la inspiració enterrada. No hi va haver ni fluïdesa ni el cabal ofensiu que es preveia davant d’un rival per a l’ocasió.

El partit va ser lleig i el Xakhtar va tenir opcions de donar un ensurt a última hora. Poc va haver d’esperar el Madrid per veure’s al davant en el marcador. Vinicius va assistir Benzema perquè marqués el gol número 1.000 dels madridistes a la Copa d’Europa.

El gol va temperar el bon inici dels blancs, o almenys les ganes per convèncer i dominar el temps del partit. Va ser el contrari. Els ucraïnesos es van deixar anar, es van apropiar el centre del camp i van generar els primers problemes a l’esquena de Carvajal, el més feble de la línia defensiva local.

Fernando i Stepanenko van tornar a avisar fins que va arribar l’empat.A un minut del descans van aparèixer Courtois i els primers xiulets al Bernabéu. La tarda es va enfosquir i la grada es va impacientar. Però encara quedava la segona part per buscar una redempció o el gol que aclarís el futur europeu dels jugadors d’Ancelotti.

Això va ser el que va salvar la mala tarda. Un gol de Benzema en una paret monumental amb Vinicius. Una altra vegada la connexió entre el brasiler i el francès –autors del 80% dels gols del Madrid aquest curs– perquè el gal culminés la millor jugada del partit.

Un gol que va compensar el conformisme merengue durant tota la segona part.

Liverpool i Ajax segellen el pas a vuitens de final

Liverpool i Ajax van segellar ahir la classificació per a vuitens després de sumar la quarta victòria consecutiva. Els neerlandesos van remuntar el gol inicial de Reus per deixar el Dortmund empatat amb un Sporting de Portugal que va golejar el Besiktas.

Per la seua part, el PSG, sense el lesionat Messi, va veure com el Leipzig empatava a l’últim sospir i el City de Guardiola va passar a liderar el grup A al golejar el Bruges.