SEGRE

NATACIÓ CAMPIONAT D?EUROPA

Emma Carrasco, al Top 16 europeu dels 200 estils

La lleidatana de 15 anys va tancar la participació a Kazan passant a semifinals

La semifinal dels 200 estils en la qual va competir la lleidatana Emma Carrasco.

La semifinal dels 200 estils en la qual va competir la lleidatana Emma Carrasco.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nadadora lleidatana Emma Carrasco Cadens, de tan sols 15 anys, va tancar ahir la seua participació en uns Campionats d’Europa absoluts, que es disputen a Kazan (Rússia), aconseguint classificar-se per a les semifinals dels 200 estils de piscina curta. Carrasco va acabar en setzena posició en les semifinals. La joveníssima esportista lleidatana, que va tornar a rebaixar la seua millor marca personal després de nadar en un temps de 2:12.00 minuts, es va quedar a 1.63 segons de la italiana Sara Franceschi, que va aconseguir l’últim bitllet en joc per a la lluita per les medalles amb un crono de 2:10.37.

Un temps que Emma Carrasco va aconseguir després d’haver de nadar al matí en dos ocasions, al veure’s obligada a jugar-se el lloc a les semifinals en un duel amb la sueca Lysa Nystrand, després de firmar el mateix crono que l’escandinava a les preliminars. En el duel entre les dos, Emma va ser molt superior a la nòrdica al baixar als 2.12.26, pels 2.14.53 de la nadadora sueca.Tot un èxit per a la nadadora lleidatana en el seu debut en un Europeu absolut, després que dijous fregués la classificació per a semifinals dels 200 braça.Emma Carrasco és filla del nadador olímpic manresà, encara que establert a Lleida, Jordi Carrasco i neta de Jordi Quimo Cadens, un il·lustre de la natació espanyola que després de la seua carrera de nadador va exercir com a tècnic i va ser director de competicions estatals i internacionals de la Reial Federació Espanyola de Natació (RFEN), entre altres càrrecs de responsabilitat, i des del 2009 director tècnic d’aigües obertes de la RFEN. L’Emma va deixar aquesta temporada el club Inef Lleida per incorporar-se al CN Sant Andreu.

A l’estiu va obtenir una quarta i una cinquena places a l’Europeu júnior de Roma i té els rècords estatals de 14 anys en 100 estils (1:04.20) i de 15 anys en 100 estils (1:02.72) i 200 estils (2:12.10).

tracking