SEGRE

Xavi Hernández, nou entrenador del FC Barcelona fins el 2024

Xavi Hernández, nou entrenador del FC Barcelona fins 2024

Xavi Hernández, nou entrenador del FC Barcelona fins 2024EFE/Archivo/David Borrat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barcelona va anunciar aquest dissabte a través dels seus mitjans oficials la contractació de Xavi Hernández com a nou entrenador del primer equip per a la qual cosa queda de temporada i unes altres dos en substitució de l’holandès Ronald Koeman, cessat el passat 27 d’octubre després de la derrota davant el Rayo Vallecano.

El nou tècnic de l’equip blaugrana, natural de Terrassa (Barcelona) i de 41 anys, torna així a l’entitat en la qual va triomfar com a jugador i de la qual va anunciar la seua marxa fa sis anys i mig. En l’últim lustre ha estat en l’Al-Sadd qatarià, primer com a jugador i des de 2018 com a entrenador.

"El FC Barcelona ha arribat a un acord amb Xavi Hernández perquè es converteixi en entrenador del primer equip el que queda d’aquesta temporada i unes altres dos. Format al planter del Barça, s’ha desvinculat de l’Al Sadd de Qatar després de converses mantingudes aquests últims dies entre el tècnic, el Barça i el club asiàtic", comença el comunicat del club català.

La intenció de l’entitat blaugrana és que el seu nou tècnic arribi aquest cap de setmana a Barcelona i sigui presentat dilluns 8 de novembre al migdia en un acte obert al públic al Camp Nou després del qual atendrà els mitjans de comunicació en una compareixença pública.

Xavi Hernández torna així a la que va ser la seua casa durant 24 anys. Amb 767 partits oficials, només Leo Messi ha defensat en més ocasions la samarreta del club (778). El català va conquerir 25 títols durant els seus 17 anys com a jugador del primer equip, entre 1998 i 2015: Vuit Lligues, quatre Lligues de Campions, tres Copes del Rei, dos Mundials de Clubs, dos Supercopes d’Europa i sis Supercopes d’Espanya.

En total, Xavi va estar 24 temporades defensant la seua samarreta del Barcelona, a l’equip de la qual Aleví A del futbol base va arribar la temporada 1991/92. El seu ascens al primer equip es va produir a l’estiu de 1998 de la mà del tècnic holandès Louis van Gaal.

"Ara torna a l’equip del seu cor, aquesta vegada ja no com a jugador sinó com entrenador, on dirigirà a alguns dels jugadors amb qui va compartir vestidor en la seua etapa com a futbolista, com són els quatre capitans Sergio Busquets, Gerard Piqué, Sergi Roberto i Jordi Alba, a més de Ter Stegen," recorda el Barcelona al seu web oficial.

tracking