DUATLÓ CAMPIONAT DEL MÓN

Roc Bellostas aconsegueix l'or en esprint

Eva Ribalta, plata a la seua categoria d'edat

Bellostas i Ribalta amb les dos medalles al Mundial.

Roc Bellostas, del Club Tri-4.40, es va proclamar dissabte campió del món de duatló esprint 16-19 anys, mentre que la seua companya Eva Ribalta va ser plata en la categoria 45-49. El campió mundial, amb un temps final d’1:01:30, es va imposar en la seua categoria al britànic James Vaughan, que va entrar a la línia de meta a 2:42 del lleidatà, mentre que el mexicà Javier Avilés va completar el podi. Per la seua part, Eva Ribalta va completar la prova amb un temps d’1:12:44, a només 8 segons de la francesa Severine Guerif.

L’espanyola Elena Villanueva va ser la tercera de la categoria 45-49. Joselyn Daniely Brea Abreu, que va competir sota la bandera de la Federació Internacional de Triatló, i el francès Nathan Guerbeur es van proclamar campions en la prova elit. Brea Abreu va completar el recorregut en un temps de 2:00:19, 11 segons menys que la japonesa Ai Ueda (2:00:30) i 22 menys que la francesa Marion Lagrand (2:00:41), una de les favorites per a la victòria i que va haver de conformar-se amb la medalla de bronze.

En categoria masculina, Guerbeur es va imposar amb un temps de 1:45:28 al seu compatriota Maxime Hueber-Moosbrugger en una emocionant carrera en la qual el vencedor va treure 6 segons al segon classificat, amb el belga Arnaud Dely en tercera posició (1:45:33), mentre que Emilio Martín va ser l’espanyol millor classificat al finalitzar vuitè. En la prova sub-23, el vencedor va ser el belga Stef Corthouts, onzè classificat a la general amb un temps de 1:48:01, la segona plaça va ser per a l’espanyol Joan Wägner Pons (1:48:21) i la tercera per al mexicà Víctor Enmanuel Zambrano (1:48:24). El Mundial va reunir a Avilés 1.100 esportistes de 37 països amb una notable presència estrangera, un 63% del total dels atletes.