SEGRE

Xavi: "El Barça no es pot permetre empatar ni perdre"

El nou entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, al costat del president del club, Joan Laporta, saluda els aficionats que s'han citat a les grades del Camp Nou durant l'acte de presentacion com a entrenador blaugrana.

El nou entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, al costat del president del club, Joan Laporta, saluda els aficionats que s'han citat a les grades del Camp Nou durant l'acte de presentacion com a entrenador blaugrana.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou entrenador del Barcelona, Xavi Hernández, considera que l’equip blaugrana no "es pot permetre empatar ni perdre", segons va afirmar des del terreny de joc del Camp Nou durant la seua presentació com a tècnic davant de gairebé deu mil aficionats culers. "Estic molt il·lusionat, no em vull emocionar, és impressionant aquesta rebuda de l’afició", va afegir Xavi, acompanyat del president Joan Laporta, amb el qual es va abraçar durant la formalització del contracte que es va fer en la mateixa gespa de l’estadi blaugrana. Ja a la sala de premsa, Xavi va reiterar que, fins i tot sent conscient que el club travessa "per un mal moment, tant esportiu com econòmic," l’exigència continua sent "màxima" des del primer dia.

"Porto mitja vida al Barça i, quan empatàvem o perdíem, això era un funeral. Aquí, perdre té conseqüències. Som el millor club del món i hem de ser excel·lents en tot; no val el notable. Això és el que vull transmetre als jugadors", va advertir. Per això va avançar que una de les seues prioritats serà "posar ordre" al vestidor: "No fa falta ser dur, és un tema de complir unes normes, com succeeix en qualsevol empresa. Quan jo he tingut normes al meu vestidor, hem anat bé, i quan no hi ha hagut normes, no hem competit. Si els resultats no surten, hem de ser més professionals i treballar més".

Això sí, el primer que vol fer Xavi és parlar amb cadascun dels seus jugadors, per "ajudar-los" a entendre on són, perquè ’"el Barça és el club més difícil del món i aquí hi ha molta pressió", i convèncer-los que la millor manera d’obtenir resultats és "jugant bé" a futbol. "Entenem el joc com un joc de posició. El sistema pot canviar, però no volem especular, volem ser protagonistes, dominar la pilota. Volem pressionar alt, recuperar la pilota en camp contrari, ser agressius, ser intensos i crear ocasions de gol", va argumentar.

El tècnic egarenc va recordar que, a la plantilla blaugrana, "molts coneixen aquesta idea de joc, perquè ja l’han viscut", i als que encara no la coneguin del tot "caldrà convèncer-los que és la millor manera per assolir èxits", va apuntar. Entre els que ja coneixen l’"ADN Barça", estan els capitans de l’equip com Gerard Piqué, Sergi Roberto, Jordi Alba, Sergio Busquets o Marc-André ter Stegen, amb qui Xavi ja va coincidir com a jugador. Per al nou entrenador del Barça, dirigir ara als que considera "amics" seus és "un avantatge", perquè sap "de quin peu calcen" i on els ha d’"estrènyer" perquè rendeixin el seu millor nivell. "Però aquí no hi ha privilegis; tots comencen de zero", va advertir.

D’altra banda, Xavi Hernández va admetre estar "molt preocupat" per la quantitat de lesions que està patint la plantilla aquesta temporada.

"Lesions sempre hi haurà, però són massa. Està la prevenció, el gimnàs, com recuperes, si cal entrenar més o entrenar millor, la qual cosa no ho sé. Però hi ha molta feina per fer", va reflexionar.

tracking