SEGRE

MOTOCICLISME MOTOGP

Un altre pal per a Márquez

El lleidatà es perdrà l'última cursa i els tests oficials de Jerez al patir un episodi de visió doble, com el que va tenir el 2011 || “Són moments durs, sembla que plogui sobre mullat”, assegura

Marc acumula dos anys d’infortunis.

Marc acumula dos anys d’infortunis.TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els pitjors auguris s’han confirmat: Marc Márquez diu adeu a la temporada. El lleidatà s’ha vist obligat a posar punt final al no recuperar-se de la caiguda que va patir el passat 30 d’octubre mentre s’entrenava i que li ha afectat a la visió, per la qual cosa no estarà ni al Gran Premi de la Comunitat Valenciana d’aquest cap de setmana, l’última cita del Mundial, ni en els tests de posttemporada programats al Circuit Jerez-Ángel Nieto el 18 i 19 de novembre. El pilot de Cervera va patir el contratemps entrenant-se amb una moto d’off-road pels voltants de Cervera i ja no va poder acudir a Portugal el cap de setmana passat per córrer el Gran Premi de l’Algarve, després que les proves a la Clínica Dexeus de Barcelona indiquessin que tenia una lleu commoció cerebral.

Després de guardar repòs tota la setmana al seu domicili, “ha continuat amb malestar i ha patit problemes de visió”, va informar ahir el Repsol Honda. Per això, dilluns va visitar l’oftalmòleg Sánchez Dalmau a l’Hospital Clínic de Barcelona, que el va examinar i li va realitzar les proves pertinents, “les quals han detectat un nou episodi de diplopia (visió doble)”. “L’exploració realitzada a Marc Márquez després del traumatisme que es va produir, ha confirmat que el pilot presenta diplopia i ha posat de manifest una paràlisi del quart nervi dret amb afectació del múscul oblic superior dret”, va assenyalar el doctor Sánchez Dalmau.

El metge va indicar que és la mateixa lesió que Marc ja va patir el 2011, quan lluitava pel títol Moto2, i que va necessitar cirurgia. Ara, segons va confirmar el metge, “s’ha optat per realitzar un tractament conservador amb controls periòdics per seguir l’evolució clínica”.Marc, en el seu compte de Twitter, reconeixia que “són moments durs, sembla que plogui sobre mullat. Després de visitar el Dr.

Sánchez Dalmau s’ha confirmat un nou episodi de diplopia (visió doble) igual que el 2011. Toca paciència, però si una cosa he après és afrontar les adversitats amb positivitat. Gràcies pel suport”, va escriure.

la cronologia de dos temporades per oblidar

  • Marc es fractura el braç dret a Jerez. Després de quatre mesos de confinament per la Covid, el Mundial de MotoGP torna al circuit de Jerez. Tot just començar la carrera, en la cinquena volta, Marc es cola i salva una caiguda segura, però queda despenjat. En les seues ànsies per remuntar, anant al límit i després de situar-se tercer, se’n va a terra en el revolt 3 de la volta 22. En la caiguda, la roda de davant de la seua Honda impacta fortament contra el seu braç dret i li provoca una fractura.
  • Primera operació. És intervingut pel doctor Xavier Mir a l’Hospital Universitari Dexeus. Li col·loquen una placa de titani amb 12 cargols a l’húmer del braç dret. El nervi radial està intacte i no necessita intervenció.
  • Marc torna a la pista. Tan sols tres dies després de l’operació, Marc és declarat apte pel control mèdic de Jerez i puja a l’Honda per disputar el primer entrenament lliure. Marc nota una pèrdua de força al braç intervingut i, pels riscos que això comporta, decideix parar i provar en la primera volta de la Q1 del dissabte, després de la qual, percebent les mateixes sensacions, pren la decisió de no córrer el Gran Premi d’Andalusia.
  • Márquez torna a passar pel quiròfan. És operat per segona vegada al trencar-se la placa de titani a causa de l’esforç físic per una precipitada tornada, que es va justificar amb una fractura per estrès quan obria un finestral de casa seua el 27 de juliol.
  • La recuperació s’allarga més del compte. El Repsol Honda Team confirma, a través d’un comunicat, que no retallaran cap termini i que Marc necessitarà entre 2 i 3 mesos de recuperació per tornar a la competició amb certes garanties. 
  • Ja s’entrena a casa. Marc evoluciona favorablement de la lesió i comença a fer exercici físic a casa al costat del seu fisioterapeuta personal, però unes setmanes després l’equip confirma que no tornarà al Mundial 2020.
  • Tercera operació. La lenta cicatrització de l’húmer dret, que no ha millorat amb el tractament, obliga Marc a sotmetre’s a una tercera intervenció, aquesta vegada a l’Hospital Ruber Internacional de Madrid. S’hi procedeix a “la retirada de la placa prèvia i la col·locació d’una de nova amb aportació d’empelt de cresta ilíaca, associat a una penjarella lliure corticoperiòstica”, segons el comunicat de l’equip. La previsió és de 6 mesos de baixa. 
  • Torna a les pistes. Després de nou mesos sense competir completa el Gran Premi de Portugal, tercera cita del Mundial, en una meritòria setena posició.
  • Caiguda entrenant-se. Marc pateix una caiguda mentre s’entrenava amb una moto d’off-road pels voltants de Cervera, que li provoca una lleu commoció cerebral i és baixa per al Gran Premi de l’Algarve. Ahir el seu equip va comunicar que la lesió era més greu i que se li havia reproduït un nou episodi de diplopia (visió doble), igual que el que va tenir el 2011, quan competia en Moto2.
tracking