ELS DETALLS

Aquest Força Lleida il·lusiona i guanya a Càceres la cinquena victòria en set partits

Guanya a Càceres, que estava invicte a casa, per sumar la cinquena victòria en set partits || Rosa i González van ser determinants a l'últim quart

Ignacio Rosa, envoltat per Mateo Díaz i Dukan, va quallar un gran partit i va ser determinant a l’últim període.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida s’està guanyant l’apel·latiu d’equip revelació per mèrits propis, després de sumar ahir la cinquena victòria del curs en set partits al guanyar el Càceres, que estava invicte a casa, i situar-se a la zona noble de la classificació. Gerard Encuentra va sorprendre d’inici situant un equip alt, amb Fall a la pintura al costat de Carrera, i Kavas, per primera vegada titular, d’aler, amb Hughes i Schreiner completant el quintet. La idea li va sortir a la perfecció al tècnic perquè el seu equip, aquesta vegada sí, va sortir endollat des de l’inici i dur en defensa.

Després d’un inici igualat (10-10, m. 5), un triple de Hughes i una cistella de Fall, el seu vuitè punt de la nit, van donar el primer avantatge al Força Lleida (10-15), que no va abaixar la intensitat i per moments va passar per sobre del seu rival, al qual va tenir onze punts a baix (12-23) a un minut per acabar el quart, després d’un nou triple de Schreiner, dos tirs lliures d’un desdibuixat Carrera i una jugada de 2+1 de Lafuente.L’argentí Díaz va trencar la sequera des dels 6,75 i Dukan, des del tir lliure, va semblar reactivar el Càceres, que es va ensorrar de nou amb un darrer triple de Cuéllar sobre la botzina de final del període (17-26). En el segon quart l’ICG Lleida va presentar una altra cara molt diferent, menys intens i concentrat, que va permetre al Càceres reduir el marge amb un parcial de sortida de 9-0, amb dos triples de Díaz, infal·lible fins a aquell moment, i un 2+1 de Lobo.Encuentra va retornar a pista Schreiner i la mà de l’austríac es va notar de seguida.

Va donar serenitat i ordre a l’atac, a més de punts, perquè els lleidatans tornessin a anar-se’n en el marcador (33-40, m. 27) coincidint amb el primer triple de Carrera. L’avantatge encara es va ampliar fins als nou punts (37-46) amb el segon triple de la nit de Schreiner, que superava ja la desena.

El quadre d’Encuentra va aguantar l’avantatge fins al descans (39-47) en un final que hauria pogut costar car a Carrera, que en un forcejament amb Mbala el va colpejar a la cara en el seu intent de treure-se’l de sobre. Per sort els col·legiats van resoldre el conflicte de forma salomònica, amb una antiesportiva per a cada un.A la segona part van entrar en joc dos actors nous que van revolucionar el Força Lleida: Ignacio Rosa i Miguel González. El gadità va ser un malson per als extremenys a la seua zona, aconseguint segones opcions, i el val·lisoletà va tornar a exhibir el seu letal tir de tres punts quan més apretaven els locals.Superat l’equador del tercer període els lleidatans, que ahir vestien la segona equipació de blau turquesa, van recuperar els 11 punts de renda (49-60) després d’un triple de González i dos tirs lliures de Rosa.

Però l’exhibició va arribar en els primers cinc minuts de l’últim assalt. Tot just arrancar el quart, cinc punts seguits del pivot de Los Barrios va elevar la renda fins als 14 punts (55-69). El triple de Lobo no va fer ensopegar el joc lleidatà, que va continuar metrallant el cèrcol extremeny fins a assolir els vint punts d’avantatge (58-78, m.35), la màxima en tot el partit.

I en bona part gràcies a dos triples seguits de González i una cistella de dos de Rosa.Pero allà es va adormir el Força Lleida. Es va saber guanyador i va aixecar el peu de l’accelerador, la qual cosa va aprofitar el Càceres per acreixe’s. Un parcial de 9-1 va reduir la diferència fins als 12 punts (67-79) i Encuentra va haver de parar el matx.

Els extremenys, amb més cor que cap, van arribar a situar-se a vuit (71-79) i amb tres minuts encara de joc van somiar amb la remuntada, però González, amb el seu tercer triple, va acabar amb la resistència local (71-82, m. 39). Gerard Encuentra estava ahir feliç per la victòria i, sobretot, per la bona arrancada.

“Cal felicitar els nois perquè han fet un partit molt seriós des del minut u, que era l’assignatura pendent que teníem, perquè sempre començàvem els encontres tous darrere. Avui hem començat molt seriosos i hem estat molt regulars durant tot el partit, fent un bon treball defensiu que ens ha fet confiança en atac”, va explicar el tècnic, que va reconèixer que al final de l’últim període ho van passar malament. “Hem aconseguit una bretxa, encara que al final ens han entrat els nervis perquè el Càceres estava més encertat.

Hem tingut un parell de minuts molt dolents, ens hem posat nerviosos i ens han rebaixat la diferència. Són nois joves i aquests partits ens serveixen per millorar i madurar. Al final, l’experiència de Thomas (Schreiner) o Michael (Carrera) ens han servit per tranquil·litzar el partit”, va dir.

L’únic però que va posar el tècnic del Força Lleida va ser en els tirs lliures. “Com a nota a millorar hi ha els tirs lliures; n’hem fallat molts”, va assenyalar.

Shaquille passa la revisió i avui podria entrenar-se

Shaquille O’Neal Cleare, que va arribar a Lleida a última hora de la tarda de dimarts, es va sotmetre ahir l’obligada revisió mèdica prèvia a la firma del contracte que l’unirà a l’ICG Força Lleida fins al final de la present temporada.

Serà la seua segona etapa i la tercera campanya al club, al qual va arribar el febrer del 2019 de l’Huracanes de Tampico de Mèxic. Els seus bons números, amb 11,7 punts, 5,8 rebots i 11,9 de valoració, li van valer per renovar contracte la temporada 19-20, firmant 11,3 punts, 4,5 rebots i 10,6 de valoració fins que la Lliga va quedar cancel·lada per la pandèmia. Cleare, que la passada campanya va militar a l’Oliveirense portuguès, podria fer avui un entrenament en solitari per incorporar-se al grup demà divendres.