SEGRE

FUTBOL CRISI

La Paeria farà fora el Lleida Esportiu del Camp d'Esports “per greus incompliments”

L'informe tècnic de la Paeria conclou que hi ha motius per fer fora del Camp d'Esports el Lleida Esportiu “per greus incompliments” en el conveni d'ús de la instal·lació que van firmar ajuntament i club el 2017. Hi ha unanimitat en els grups municipals i ara el Lleida disposa de deu dies hàbils per presentar al·legacions.

L’alcalde Miquel Pueyo, ahir dirigint-se als mitjans per fer públic l’informe del Lleida.

L’alcalde Miquel Pueyo, ahir dirigint-se als mitjans per fer públic l’informe del Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Ja n’hi ha prou”, va dir taxatiu en la seua compareixença d’ahir l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, que va destacar la coincidència de tots els grups municipals i els regidors no adscrits a rescindir el conveni d’ús del Camp d’Esports i el camp Annex firmat amb el Lleida Esportiu “per greus incompliments”, cosa que comportaria l’expulsió del club de les instal·lacions municipals. No obstant, Pueyo va garantir que els equips de la base podran continuar fent ús d’altres camps de propietat de la Paeria.

En el marc de la comissió informativa de les polítiques de gestió cultural, d’esport i de joventut, Pueyo va presentar als grups municipals l’informe tècnic que proposa la resolució del conveni de col·laboració entre la Paeria i el Lleida Esportiu Terraferma Club de Futbol, firmat el 7 de juliol del 2017, per a la cessió de les instal·lacions del Camp d’Esports i del camp Annex. La proposta de resolució es basa en els “greus incompliments” per part de l’entitat de les obligacions que li corresponien, segons el conveni, i li atorga un termini de deu dies hàbils perquè al·legui.Una vegada s’esgoti aquest termini, la resolució del conveni serà de nou debatuda en la pròxima comissió del 15 de desembre, abans de ser votada en el ple de finals de l’esmentat mes

La decisió es prendrà en el ple del desembre, però la base podrà utilitzar altres instal·lacions municipals Deutes, fusió amb una altra entitat sense comunicar-ho i la mala imatge que dona a la ciutat, entre d’altres

“Vaig dir que no em tremolaria la mà a l’hora de prendre la decisió i em reafirmo”, va recalcar ahir Pueyo. Aquest va argumentar motius d’“interès públic” i “l’impacte negatiu en la imatge de la ciutat” que està donant la mala gestió dels germans Esteve, sobretot després de l’escorcoll que va portar a terme la Guàrdia Civil a les oficines del club el 5 d’octubre, arran de les denúncies de sis exjugadors, per presumpte frau a la Seguretat Social, falsedat de contractes i blanqueig de capitals.L’informe municipal recull fins a vuit diferents incompliments per part del club, que no ha aportat en el termini fixat els certificats d’estar al corrent de pagament amb la Seguretat Social (deu 2,7 milions d’euros com va publicar aquest diari) i Hisenda (deu 1,6 milions).

Així mateix, des de la Paeria també es tenen en compte els incompliments en el pagament de les nòmines. Un altre incompliment clau per justificar la rescissió és que el club no va comunicar a la Paeria la fusió amb el Grup Elias Futsal, que ha comportat la transformació del Lleida Esportiu en una nova entitat, diferent de la que va firmar el conveni i amb un nou número d’identificació fiscal.El club no va fer pública cap reacció, mentre que el grup municipal del PSC va dir que “l’informe tècnic, però no jurídic, i la intervenció de l’alcalde en comissió són conseqüència de la proposta de resolució presentada pel PSC”.

Alguns jugadors haurien cobrat, tot i que sense arribar al mes sencer

Alguns jugadors de la plantilla del Lleida Esportiu ja haurien cobrat una part d’una de les dos mensualitats que se’ls deu, però no sencera, segons va poder saber aquest diari. Val a recordar que, després del partit de dissabte passat davant de l’Espanyol B en el qual l’equip lleidatà va aconseguir la primera victòria a casa a la Lliga, tant el tècnic Gabri com els jugadors van assenyalar que el club els havia promès cobrar aquesta setmana.D’altra banda, el Lleida Esportiu continua sense abonar els arbitratges dels partits dels seus equips de la base. El subcomitè de competició de la Federació Catalana va tornar a requerir al Lleida que pagui en el termini de dos dies després de no fer-ho abans de les 14.00 hores de dilluns passat. En concret, els arbitratges impagats pel Lleida Esportiu són els dels equips cadet, infantil i aleví, els tres de Primera divisió.

L’alcalde Miquel Pueyo, ahir dirigint-se als mitjans per fer públic l’informe del Lleida.

L’alcalde Miquel Pueyo, ahir dirigint-se als mitjans per fer públic l’informe del Lleida.MAGDALENA ALTISENT

tracking