SEGRE

FUTBOL SEGONA DIVISIÓ RFEF

El Lleida Esportiu no podrà jugar en cap altre camp de la província per aquests motius si es fa efectiva l'expulsió

El club haurà de negociar amb un altre ajuntament per acabar la temporada si es fa efectiva l'expulsió del Camp d'Esports || A partir del 2022 necessita un aforament mínim de 3.000 espectadors

Imatge del Camp d’Esports durant un partit oficial del Lleida Esportiu.

Imatge del Camp d’Esports durant un partit oficial del Lleida Esportiu.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu haurà de negociar amb un altre ajuntament que li cedeixi les seues instal·lacions per acabar la temporada a Segona RFEF si acaba fent-se efectiva la seua expulsió del Camp d’Esports pels “greus incompliments” per part del club del conveni amb la Paeria d’ús de l’estadi municipal i de l’Annex.

Una de les alternatives per al Lleida, el Complex Esportiu Antoni Palau de Torrefarrera, on està jugant els seus últims partits el filial de Segona Catalana, està gestionat per l’ajuntament de la localitat, que l’ha cedit en algunes ocasions a la Federació Catalana (FCF) per a les seues activitats. En qualsevol cas, el delegat a Lleida de l’FCF, Josep Maria Espasa, va afirmar ahir que “no podem avançar-nos als esdeveniments. Tanmateix, la nostra comunicació amb el club és fluida i posarem sobre la taula totes les opcions que tinguem”.

El Lleida Esportiu només podria acabar la temporada 2021-22 en un camp alternatiu, ja que la Federació Espanyola (RFEF), en els seus requisits específics d’inscripció a Segona RFEF demana als clubs participants disposar d’un estadi amb un aforament mínim de 3.000 espectadors a partir de la temporada 2022-23. A més, el terreny de joc ha de ser d’herba natural o artificial d’última generació (amb una antiguitat màxima de vuit anys la temporada 2022-23) i disposar de prou il·luminació per a la disputa d’un partit oficial en horari nocturn i amb prou lluminositat (mínim 500 luxs) per ser emès per televisió. El Camp d’Esports és l’únic estadi de la província que compleix aquests requisits.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va presentar dimecres l’informe tècnic que proposa la resolució del conveni de col·laboració amb el Lleida Esportiu, firmat el 7 de juliol del 2017, i la Paeria li va atorgar un termini de 10 dies hàbils perquè al·legui. Una vegada s’esgoti aquest termini, la resolució del conveni serà de nou debatuda en la comissió del 15 de desembre, abans de ser votada en el ple de finals de mes.

El club no va fer pública cap reacció, però l’expresident Albert Esteve va publicar a Twitter dimecres a la nit la cançó Y cómo es él de José Luis Perales, dirigida a Pueyo i amb l’etiqueta #boomerang.

Luis Pereira encara vol adquirir el Lleida

L’empresari gallec Luis Pereira continua interessat a adquirir el Lleida Esportiu malgrat la possible expulsió del club del Camp d’Esports i del deute que ell mateix va xifrar en 7 milions d’euros. Malgrat que Pereira es va reunir el dimecres 3 a Lleida amb Jordi Esteve, president de l’entitat des d’aquesta temporada, aquest no s’ha posat en contacte amb l’empresari, que resideix a Suïssa.

Cap club s’ha interessat per l’ús de l’estadi

El regidor d’Esport de la Paeria, Ignasi Amor, va confirmar ahir que cap club s’ha interessat per l’ús de l’estadi en el cas que es faci efectiva l’expulsió del Lleida Esportiu. Va assenyalar que “cal anar pas a pas” i que en el cas que es resolgui el conveni “s’escoltaran totes les propostes”. La gran majoria dels clubs de la ciutat no pot assumir la despesa d’utilització de l’històric Camp d’Esports.

tracking