FUTBOL MUNDIAL QATAR 2022

Espanya, amb un peu a Qatar

Supera Grècia per la mínima i en té prou amb un empat diumenge amb Suècia, que ahir va caure a Geòrgia, per assegurar el bitllet per al Mundial || Un gol de penal de Sarabia va decidir

Sarabia celebra amb el blaugrana Gavi el gol que acabaria decidint el partit.

Sarabia celebra amb el blaugrana Gavi el gol que acabaria decidint el partit.EUROPA PRESS

La selecció espanyola va encarrilar el bitllet per al Mundial de Qatar 2022 a l’imposar-se a Grècia (0-1) gràcies a un solitari gol de Pablo Sarabia des del punt de penal, i a la derrota prèvia de Suècia a Geòrgia (2-0), un marcador que dona llicència a Espanya per col·locar-se líder del grup B. L’equip de Luis Enrique ho tenia molt complicat a les sis de la tarda, però dos hores més tard, sense ni tan sols haver començat el seu partit, l’empresa ja no era tan difícil. L’ensopegada dels suecs treia la categoria de gesta a la classificació per a Qatar.

Tan sols es tractava de guanyar en l’última jornada. Ara, després de la victòria a l’Spyros Louis, la triple campiona d’Europa tan sols necessitarà un empat per certificar la seua presència mundialista. Per aquest motiu, diumenge a La Cartuja la tensió no serà tal, i fins i tot perdent Espanya tindria garantida l’opció de disputar una repesca que ja va jugar el 2005 abans del Campionat del Món d’Alemanya.Tanmateix, l’horitzó s’ha aclarit per a la Roja, que va ser la clara dominadora del partit malgrat que el seu joc no fos brillant com en les últimes ocasions.

A la primera part, va trigar a atansar-se a la porteria contrària, almenys amb perill, i sí que va patir alguna contra dels hel·lens a les botes de Masouras. Un gol del davanter de l’Olympiacos va ser anul·lat per fora de joc als 20 minuts.La selecció va reaccionar i aviat va constatar la seua superioritat en ocasions. La primera va ser un xut a la mitja volta del debutant Raúl de Tomás.

Al cap de pocs minuts va errar Morata, que tampoc no va tenir el seu dia, i abans d’arribar l’equador de la primera part va aparèixer l’únic gol del matx arran d’un penal que no va oferir dubtes per a l’àrbitre. Un garbuix de cames a l’àrea va impedir a Íñigo Martínez rematar amb claredat i va caure a la gespa abans de xutar. El col·legiat no ho va dubtar i Sarabia, que va agafar la pilota amb determinació, va batre sense problemes Vlachodimos.

Deu minuts després Espanya va fallar l’oportunitat més clara del partit en un mà a mà de Morata. El davanter de la Juve va fer el més difícil, es va deslliurar d’un rival amb potència i va trepitjar l’àrea, però va ser incapaç de marcar quan ho tenia tot a favor. Així es va arribar al descans, amb part del treball fet, però amb el duel obert.Gavi, un altre dels destacats, va ser protagonista al començament de la segona amb una lleu commoció que li va valer el canvi.

Al seu lloc va entrar un Busquets que havia estat reservat (a l’estar advertit de sanció) i la Roja va acaparar més possessió. Rodrigo, el del Leeds, va ser l’encarregat de trucar a la porta dels grecs. Però res no va canviar un beneït marcador per a Espanya que va guanyar, però poc més, i va deixar la feina feta per rematar-la aquest diumenge a Sevilla.

Luis Enrique: “Estic més ‘happy’ que ahir”

“Estic més happy que ahir. Aquest resultat ens ha vingut molt bé. Ja hem tingut la bona notícia abans del partit, però ens hem centrat en la nostra.

Ha estat difícil, però hem merescut la victòria”, va dir Luis Enrique, que va donar bones notícies sobre l’estat del blaugrana Gavi. “És una bèstia parda. No volia sortir, estava marejat, hi veia doble.

Només té un cop a l’ull”.

Portugal es jugarà la classificació en l’última jornada

Portugal no va poder passar de l’empat (0-0) a Irlanda i s’haurà de jugar la primer plaça en l’última jornada contra Sèrbia. Els lusitans en tenen prou amb un altre empat per segellar l’accés directe al Mundial. Rússia i Croàcia també es jugaran la primera posició en l’última jornada, ja que ambdós equips van saldar els respectius partits amb una golejada.

Els croats hauran de guanyar diumenge a Split per ser primers. Alemanya, ja classificada, va passar per sobre del rival i la segona plaça del seu grup segueix en l’aire.