SEGRE

TENIS WTA FINALS

Muguruza fa història

És la primera campiona espanyola del Masters després de derrotar l'estoniana Anett Kontaveit per 6-3 i 7-5 || Arantxa va perdre una final fa quasi tres dècades

La hispanoveneçolana subjecta feliç la copa de mestra del 2021 aconseguida a Guadalajara.

La hispanoveneçolana subjecta feliç la copa de mestra del 2021 aconseguida a Guadalajara.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Garbiñe Muguruza entra a la història del tenis espanyol al conquerir les Finals WTA, la cita que reuneix les vuit millors raquetes de la temporada al circuit femení, a l’imposar-se a la final a l’estoniana Anett Kontaveit per 6-3 i 7-5. La de Caracas va aconseguir per al tenis femení espanyol el primer títol de mestra. Gairebé tres dècades després (28 anys) que Arantxa Sánchez-Vicario perdés la final davant de l’alemanya Steffi Graff, la doble campiona de Grand Slam era la segona a poder lluitar per aquest trofeu i no va deixar passar l’ocasió amb un partit ferm i sòlid, en el qual va haver d’aixecar una delicada situació a la segona mànega.

Després de guanyar el Roland Garros el 2016 i Wimbledon el 2017, va unir al seu palmarès aquesta cita de rellevància i va posar el seu nom al costat de Manolo Orantes i Àlex Corretja, els únics mestres fins ara, amb el barceloní com a últim guanyador per al tenis espanyol d’aquest torneig el 1998. Muguruza va sumar el desè èxit de la seua carrera, el tercer el 2021 després de les victòries a Dubai i a Chicago, tots en pista dura, la superfície on sembla que més potencial li pot treure al tenis que porta dins i que aquesta setmana en la mexicana Guadalajara va funcionar a bon nivell malgrat començar el torneig amb derrota. A més, manté el seu idil·li amb Mèxic, on també va guanyar de manera successiva, el 2018 i 2019, la cita de Monterrey.L’exnúmero 1 del món, que tancarà el 2021 al lloc número 3 del rànquing de la WTA, no va poder ocultar la seua felicitat al guanyar un títol que, per a ella, té gust de Grand Eslam.

“Crec que és una sensació diferent. Els grans són més coneguts, més vistosos i amb més història, però quan estàs entre les vuit millors, cada partit és una final i saps que la que s’emporti el trofeu és la millor de l’any. Des de fora potser no s’aprecia, però des de dins equival gairebé a un gran”, va expressar Muguruza, que va subratllar: “És genial ser la primera dona espanyola a aconseguir-ho, a més feia molt des d’Àlex.”

tracking