SEGRE

AUTOMOBILISME RAIDS

Un jeep dissenyat a Alcoletge participarà en el pròxim Ral·li Dakar

És un dels set vehicles del Klestex Team

Imatge de la presentació, ahir a Alcoletge, en la qual es van mostrar els vehicles que aniran al Dakar.

Imatge de la presentació, ahir a Alcoletge, en la qual es van mostrar els vehicles que aniran al Dakar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jeep Tanker, un vehicle creat íntegrament pels Tallers Vilanova d’Alcoletge, participarà en el Ral·li Dakar 2022, que es disputa del 2 al 14 de gener a l’Aràbia Saudita. És un dels set vehicles que conformen el Klestex Team, que va fer la presentació ahir a Alcoletge. Pilotat per Jordi Queraltó i amb Petra Zemankova de copilot, aquest jeep és un dels dos únics vehicles a nivell europeu que han aconseguit homologació de la FIA per participar en la categoria T1 –en la qual estan inscrits en el Dakar–.

El paper dels Tallers Vilanova no només ha consistit en el muntatge del jeep, perquè també viatjaran fins a Aràbia Saudita amb sis vehicles més per completar la seua expedició.Els lleidatans Lydia López i José Luis Tan, propietaris del taller, conduiran un vehicle de premsa, un Toyota Land Cruise, on faran el seguiment de les etapes. A més, hi haurà un camió 4x4, un remolc de 8 metres i una furgoneta Camper, que serviran de taller i de lloc per dormir dels pilots. La flota la completen un Nissan Patrol, que està inscrit en competició, però que servirà per donar assistència al Jeep Tanker, i un camió 6x6 habilitat per entrar a pista en cas d’avaria.Queraltó va destacar que “l’objectiu realista és acabar”, en un acte en què també va participar l’alcalde del municipi, Josep Maria Gras.

Aquest va destacar que “omple d’orgull veure iniciatives que posicionen Alcoletge a nivell mundial”. Serà la segona vegada que Queraltó i Tallers Vilanova s’uneixen per anar al Dakar –els dos van debutar el 2020–, però aquesta vegada ho faran amb un cotxe creat per a l’ocasió, no un de sèrie, i amb la presència de quatre mecànics del taller, a més dels propietaris.

tracking