SEGRE

ELS DETALLS

Tocarà vèncer a Munic

El Barça dona una gran imatge amb el Benfica però no passa de l'empat || Els blaugranes segueixen depenent de si mateixos per estar a vuitens, però hauran de superar el Bayern o que els lusitans no guanyin

Demir va ser l’aposta de Xavi per completar la davantera i l’austríac va enviar una pilota al travesser.

Demir va ser l’aposta de Xavi per completar la davantera i l’austríac va enviar una pilota al travesser.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça va oferir la seua millor versió de la temporada davant del Benfica, però aquesta no va ser suficient per passar del 0-0 al Camp Nou i es jugarà el pas en l’última jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions, en la qual haurà de vèncer a l’inexpugnable Allianz Arena davant d’un Bayern de Munic ja classificat o esperar que el Benfica no sigui capaç de batre a casa un Dinamo de Kíev ja eliminat. Dilluns Xavi Hernández, amb el vestit de psicòleg posat, va demanar quatre coses al seu equip: orgull, esperit de revenja, optimisme i tenir present que és el Barça. Res d’això va fallar ahir, però la falta d’efectivitat de cara a barraca va ser un peatge massa car.

El tècnic va sorprendre amb el 3-4-3 que tan en pràctica va posar a l’Al-Saad. La solució de Xavi per completar la davantera va ser l’austríac Yusuf Demir, que no jugava d’inici des del 23 de setembre davant del Cadis. Desnonats a la banqueta es van quedar el fitxatge més car de la història del Barça, Philippe Coutinho, i un assenyalat Luuk de Jong.

Precisament Demir va tenir la primera ocasió de gol amb un xut fort i ras que va obligar a estirar-se Odisseas Vlachodimos. Però el més positiu per al Barça va ser la intensitat, encarnada especialment en Araujo i Nico González, i el seu efectiu joc de combinació, capitanejat per Busquets, que van ofegar un Benfica que va tardar a connectar amb el gegant Yaremchuk. El Barcelona s’atansava una vegada i una altra a l’àrea del conjunt lisboeta, però els dubtes de Memphis Depay, la falta de punteria de Gavi (autor d’un nou recital al centre del camp) i l’encert de Vlachodimos davant de Jordi Alba van mantenir les taules.

Davant de l’ofensiva, Nicolás Otamendi va demanar una reacció als seus companys al caire de la mitja hora de joc. I a punt va estar d’exercir-la ell mateix posant davant el seu equip en el minut 34 amb un xut dins de l’àrea que va depassar la línia de gol després de colpejar al travesser. Però el col·legiat Sergei Karasev, a instàncies de l’assistent, va anul·lar el gol perquè prèviament la pilota havia sortit del rectangle.

En la jugada anterior, Yaremchuk va rematar de cap davant de Ter Stegen, que va apaivagar algunes crítiques recents amb una gran parada. La rèplica blaugrana va ser contundent. Partint des de la dreta, Demir va executar una paràbola que es va estavellar a la creu dreta de Vlachodimos quan més d’un aficionat blaugrana ja s’havia aixecat del seient per cantar el gol.El segon temps es va encapritxar al ser una rèplica del primer i el Barça va continuar burxant en les flaqueses del Benfica, encara que sense sort, sobretot perquè tot el que no va aconseguir contenir el centre del camp lisboeta ho van desbaratar una vegada i una altra un imperial Otamendi i el seu escuder Jan Verthongen.

Si la millor línia del Benfica va ser la defensa, la pitjor del Barcelona va ser l’atac. I això va explicar el 0-0. Així, a falta de 25 minuts Xavi va mirar a la banqueta per apostar per Dembélé, que havia entrat en el convocatòria de forma sorprenent amb l’alta mèdica a la butxaca.

La seua entrada va revolucionar l’atac blaugrana del tot. Del francès va nàixer la millor oportunitat blaugrana quan acabava de suplir Demir. Una centrada seua des de la banda esquerra la va rematar de cap en carrera Frenkie de Jong i una altra vegada Vlachodimos va evitar el gol.

Però el Barça va començar a notar el cansament, més encara davant d’un Benfica que havia introduït fins a cinc canvis de refresc.En el minut 84, una volea imparable d’Araujo a centrada de Jordi Alba va semblar la recompensa a tant picar pedra, però quan l’eufòria ja s’havia desencadenat al Camp Nou l’àrbitre va anul·lar el gol per fora de joc de l’uruguaià, que ja no va poder tornar al camp per unes molèsties musculars a la zona dels bessons. Abans del final, un altre desmarcatge en profunditat de Dembélé a punt va estar de deixar-lo sol, però una altra vegada Otamendi es va creuar providencial. En els quatre minuts d’afegit encara hi va haver temps perquè Piqué tingués de cap l’última del Barça i perquè Seferovic fallés un mà a mà davant de Ter Stegen.

L’Allianz Arena dictarà sentència.

Demir va ser l’aposta de Xavi per completar la davantera i l’austríac va enviar una pilota al travesser.

Demir va ser l’aposta de Xavi per completar la davantera i l’austríac va enviar una pilota al travesser.EFE

Demir va ser l’aposta de Xavi per completar la davantera i l’austríac va enviar una pilota al travesser.

Demir va ser l’aposta de Xavi per completar la davantera i l’austríac va enviar una pilota al travesser.EFE

tracking