SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

Avui acaba el termini perquè el Lleida Esportiu presenti al·legacions a la Paeria

Avui s'acaba el termini perquè el club presenti al·legacions a la Paeria per intentar evitar que al desembre aprovi fer-lo fora del Camp d'Esports || Últim dia també per a les denúncies a AFE

Jordi Esteve, durant l'escorcoll.

Jordi Esteve, durant l'escorcoll.JORDI ECHEVARRÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui dijous 25 de novembre és un dia clau que pot marcar la destinació del Lleida Esportiu. D’una banda, a les 15.00 hores, s’esgotarà el termini de deu dies hàbils donat per la Paeria als gestors del club, els germans Albert i Jordi Esteve, perquè presentin al·legacions, després que un informe tècnic municipal conclogués que hi ha motius per fer fora del Camp d’Esports el Lleida Esportiu “per greus incompliments” al conveni d’ús de la instal·lació que van firmar ajuntament i club el 2017. Ahir, l’ajuntament no havia rebut cap al·legació.

Si s’esgota aquest termini sense que el club faci al·legacions, la resolució del conveni serà de nou debatuda en la pròxima comissió informativa del 15 de desembre, abans de ser votada en el ple de finals d’aquest mes. “Ja n’hi ha prou. Vaig dir que no em tremolaria la mà a l’hora de prendre la decisió i m’hi reafirmo”, va recalcar el passat 10 de novembre l’alcalde, Miquel Pueyo. Aquest va argumentar motius d’“interès públic” i “l’impacte negatiu en la imatge de la ciutat” que està donant la mala gestió dels germans Esteve, sobretot després de l’escorcoll que va portar a terme la Guàrdia Civil a les oficines del club el 5 d’octubre, després de les denúncies de sis exjugadors, per presumpte frau a la Seguretat Social, falsedat de contractes i blanqueig de capitals. L’informe municipal recull fins a vuit diferents incompliments per part del club, entre els quals, els deutes (sobretot amb Hisenda d’1,6 milions i la Seguretat Social que ja és de 2,8 milions), la fusió amb una altra entitat sense comunicar-lo i la mala imatge que dona a la ciutat.

Hi ha un segon termini que expira avui. És el que va fixar la comissió mixta AFE-Primera i Segona RFEF per presentar denúncies i tant exjugadors (entre ells un futbolista que ha estat emblema de l’equip en els últims anys i molt estimat per l’afició com Pau Torres) com els futbolistes de l’actual plantilla les han presentat pels impagaments del club de diversos mesos. Si no hi ha un gir de guió de 180 graus, el club deurà a l’actual plantilla ja tres mensualitats, la qual cosa els permetria quedar lliures si han denunciat davant de l’AFE.

Els deutes apressen els Esteve, però la seua principal preocupació és la presumpta falsedat documental que investiga la Guàrdia Civil. El cas es va destapar arran de la denúncia per impagaments presentada per sis exjugadors davant de l’AFE, en la qual van veure amb sorpresa que el club hauria presentat davant del sindicat de futbolistes documents amb la seua firma, segons els quals haurien arribat a un acord, la qual cosa neguen. Però una altra de les línies d’investigació per aquesta presumpta falsedat documental és que el Lleida hauria dipositat a l’RFEF contractes de zero euros d’alguns tècnics, que aquests neguen haver firmat i l’existència dels quals va revelar aquest diari.

El més recent episodi de desídia per part dels propietaris es va viure diumenge passat davant del Terrassa quan no es va contractar personal de seguretat, ni va sonar la megafonia i la llotja va ser ocupada per aficionats.

Jornada de seguretat amb els clubs de Segona i Tercera RFEF Els Mossos d’Esquadra i la Federació Catalana de Futbol es van reunir ahir amb representants dels equips de Segona i Tercera RFEF per abordar aspectes sobre normativa, reglamentació i protocols de seguretat. La reunió, celebrada a Sabadell, la van conduir i dirigir el coordinador general de seguretat en esdeveniments esportius dels Mossos, l’intendent Josep Saumell, i el secretari general de la FCF, Oriol Camacho, i va reunir també els comandaments policials de cada un dels àmbits territorials dels equips. Durant la jornada es van abordar aspectes sobre les mesures de seguretat i obligacions normatives. El Lleida va excusar la seua presència.

tracking