SEGRE

FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

Vint milions en joc

El Barça perdrà aquesta xifra, que està pressupostada, si no arriba a quarts || Si cau a la fase de grups, haurà de guanyar l'Europa League per ingressar-ne 15

Xavi Hernández observa al costat dels seus ajudants la sessió per als suplents del partit de dimarts.

Xavi Hernández observa al costat dels seus ajudants la sessió per als suplents del partit de dimarts.FCB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça es jugarà el pas a vuitens de la Champions el 8 de desembre davant del Bayern i un important ingrés a les seues arques, ja que al pressupost del club per al curs 2021-22 es preveu que l’equip arribi fins a quarts. Això reportarà més de 20 milions d’euros: 9,6 per la classificació per a vuitens i 10,6 pels quarts. Una eliminació a Munic enviaria els blaugranes a l’Europa League, una competició en què els premis són molt menors.

Per participar-hi, el Barça ingressaria 500.000 euros, cobraria 1,2 milions a vuitens, 1,8 a quarts, 2,8 a semifinals, 4,6 per arribar a la final i 4 per guanyar-la. És a dir, en el millor dels casos el Barça podria guanyar 14,9 milions per mitigar l’impacte de quedar fora de la màxima competició europea. Per al Barça, caure tan aviat a la Champions no és gens habitual.

L’últim cop que va quedar eliminat a la fase de grups va ser a la temporada 2000-01, amb Serra Ferrer com a entrenador. L’equip blaugrana només va sumar 8 punts, amb dos victòries i dos empats, i va acabar tercer del seu grup darrere de Milan i Leeds. El tècnic balear seria destituït després de patir davant del Liverpool la segona eliminació europea de la temporada.

McAllister, al transformar a Anfield un penal per mans de Kluivert, va decidir una de les semifinals. Els reds van guanyar el títol contra l’Alabès de Mané en una històrica final (5-4). El Reial Madrid es va convertir ahir en el primer equip de la Lliga a segellar el bitllet per a vuitens de la Lliga de Campions al superar per un còmode 0-3 el Sheriff Tiraspol moldau, a qui aquesta vegada no va deixar cap escletxa perquè el tornés a sorprendre.

El Reial Madrid sí que va poder imposar en aquesta ocasió la seua llei davant del Sheriff. Basat en un moment més sòlid en l’àmbit futbolístic, el conjunt madridista no va donar opcions al rival, agosarat a l’hora de desplegar-se, però que va estar gairebé sempre a mercè dels d’Ancelotti, que ni tan sols van necessitar la brillantor de Vinícius. Els gols d’Alaba, que va deixar la pitjor notícia amb el seu canvi per molèsties físiques, Kroos i Benzema van deixar el Reial Madrid al capdavant del Grup D amb 12 punts, dos més que l’Inter de Milà, amb el qual es jugarà el primer lloc al Santiago Bernabéu en l’última jornada de la fase de grups.

L’Atlètic de Madrid va caure ahir amb el Milan en la penúltima jornada de la fase de grups, superat sobre la gespa fins a encaixar el gol de Messias en el minut 87 i complicar-se el pas a vuitens de final, que es jugarà a domicili davant del Porto. Els de Diego Pablo Simeone van tenir poc protagonisme, amb la pólvora molla després de l’aturada per seleccions, i van acabar pagant-ho quan guardaven la roba. El Milan se la jugava, només li valia guanyar, i els de Stefano Pioli van mossegar més fins a trobar el premi de seguir amb opcions d’avançar.

Sense res en joc, el Liverpool va frustrar (2-0) el Porto i va evitar una possible tragèdia de l’Atlètic, malgrat que fins que no va arribar el minut 87 tot pintava molt millor. Els anglesos s’escapen amb 15 punts, amb 5 es queda el quatre lusità, i quatre per a Milan i Atlètic. De ser segons, a últims i no dependre de si mateixos en l’última jornada de la lligueta.

El Barça fa la meitat de gols que el 2020

El Barça, que no va aconseguir marcar dimarts al Benfica, suma la meitat de gols que la temporada passada, amb 22 (20 en 13 jornades de Lliga i només 2 a la Champions). En els mateixos partits de Lliga i Champions de la 20-21, el Barça en va acumular 25 i 16, respectivament, per a un total de 41.

“Quan torni tindré un paper important”

“Ara es prova de treballar per tornar aviat, però tindré un paper important quan torni.

He parlat amb Xavi i té clar el que vol fer i el que vol canviar. Sap com vol jugar, amb molta seguretat, i això fa que tot estigui molt clar”, va manifestar el danès Martin Braithwaite sobre el seu futur.

Recuperació a la Ciutat Esportiva

Els jugadors del Barça que van ser titulars contra el Benfica es van exercitar ahir al gimnàs de la Ciutat Esportiva.

Entre ells hi havia Ronald Araujo, que es va haver de retirar amb molèsties en l’últim tram del partit. Els suplents i els que no van disputar cap minut es van exercitar ahir sota la pluja.

El City remunta al PSG per ser primer de grup

El Manchester City va doblegar el PSG (2-1) després d’encaixar el 0-1 de Mbappé i va aconseguir el primer lloc del grup A, tot i que els francesos també van segellar la classificació per a la següent ronda al perdre el Bruges.

Per la seua part, l’Sporting de Portugal va obtenir el bitllet per a vuitens eliminant el Dortmund (3-1). Al grup del Madrid també va segellar la seua presència a la següent ronda l’Inter, al superar sense problemes el Shakhtar.

Xavi Hernández observa al costat dels seus ajudants la sessió per als suplents del partit de dimarts.

Xavi Hernández observa al costat dels seus ajudants la sessió per als suplents del partit de dimarts.FCB

tracking