SEGRE

El Lleida Esportiu presenta al·legacions a l'informe tècnic de la Paeria que planteja expulsar-lo del Camp d'Esports

Tot i que les al·legacions s'han rebut aquest matí per correu postal certificat, la tramesa està dins del termini de 10 dies que es va concedir al club

Protestes de jugadors i afició del Lleida Esportiu al Camp d'Esports

Protestes de jugadors i afició del Lleida Esportiu al Camp d'EsportsCARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Lleida ha rebut aquest matí les al·legacions del Lleida Esportiu a l’informe tècnic municipal que planteja la resolució del conveni d’ús de les instal·lacions del Camp d’Esports, a causa de greus incompliments del mateix.

La Paeria ha explicat que ha rebut les al·legacions, signades pel president de l'entitat, Jordi Esteve, dins del termini de deu dies que havia donat al Lleida Esportiu per fer-les arribar, ja que el correu postal certificat a través del qual s'ha fet la tramesa valida estar dins els marges establerts.

Les al·legacions seran analitzades en la comissió informativa d'Esports prevista pel 15 de desembre, tal com indica el tràmit administratiu.

La pròxima comissió informativa d'Esports debatrà la resolució del conveni de la Paeria amb el Lleida Esportiu, després d'analitzar les al·legacions presentades per l'entitat. En cas que no s'acabessin acceptant, la rescissió es votarà en el Ple de la Paeria, ja que és l'òrgan competent a l'hora de prendre aquesta decisió.

La rescissió del conveni afectaria únicament a les instal·lacions del Camp d'Esports i al camp de futbol annex, que són les que utilitza el primer equip del Lleida Esportiu. En canvi, l'alcalde Miquel Pueyo va assegurar que no afectarà l'ús d'altres instal·lacions municipals per part dels equips de la base del club, que podran continuar entrenant i jugant els seus partits oficials fins al final de la temporada, en les mateixes condicions en què ho han fet fins ara.

L'informe tècnic municipal detalla "incompliments" per part del Lleida Esportiu de les obligacions fiscals i socials que li corresponien segons el conveni amb la Paeria. Segons aquest informe, el club no ha aportat en el termini fixat els certificats d'estar al corrent de pagament amb la Tresoreria de la Seguretat Social i l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) i, segons va anunciar la mateixa el 31 de desembre del 2019, el Lleida Esportiu devia 1.587.075,99 euros. Així mateix, des de la Paeria també es tenen en compte els incompliments en el pagament de les nòmines admesos per la pròpia entitat.

A la vegada, també s'han detectat incompliments en les obligacions que té el club a l'hora de fer un manteniment ordinari adequat de les instal·lacions cedides; de justificar les subvencions concedides per la Paeria per substituir la gespa natural del Camp d'Esports, de destinar les instal·lacions a la pràctica d'esport base, i d'eximir del pagament de les quotes establertes a infants amb aptituds que no puguin pagar-les. La Paeria també posa de relleu que el club no li va comunicar la fusió amb el Grup Elias Futsal, que ha comportat la transformació del Lleida Esportiu en una nova entitat amb nou número d’identificació fiscal.

Finalment, des de l'Ajuntament també han detectat "canvis substancials de les circumstàncies que propiciaren la cessió de les instal·lacions i pèrdua de l'interès públic". Des de la signatura del conveni, "l'impacte de l'activitat social, esportiva i econòmica del club s'ha anat diluint i també ha perdut suport social, segons el govern municipal". A més, es té en compte l'impacte negatiu en la imatge de la ciutat i de l'Ajuntament per l'escorcoll dut a terme per la Guàrdia Civil al Camp d'Esports el 5 d'octubre, en el marc d'una investigació judicial per presumptes delictes de frau contra la Seguretat Social. "Tot això fa difícilment sostenible que el conveni continuï essent una eina orientada a l'interès públic", remarca l'informe municipal.

tracking