SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

El Lleida Esportiu, a prop de la vaga

La plantilla i cos tècnic del Lleida Esportiu amenacen d'anar a la vaga si el club no es posa al corrent de pagament amb les nòmines que els deu. Així ho van explicar ahir els jugadors que, acompanyats per dos membres de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), van oferir una roda de premsa en la qual van denunciar la seua situació.

La totalitat de la plantilla del Lleida, al costat de dos membres d’AFE, durant la roda de premsa que van oferir ahir.

La totalitat de la plantilla del Lleida, al costat de dos membres d’AFE, durant la roda de premsa que van oferir ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Davant de tot el que està passant, després de debatre la situació i haver fet els passos que AFE ens indica, estem valorant la possibilitat d’iniciar els tràmits per convocar una vaga pròximament per lluitar pels nostres drets i per un tracte digne. Ni nosaltres ni la ciutat de Lleida mereixen la imatge que s’està donant.” Així ho van explicar ahir els jugadors del Lleida, en el cinquè punt d’un extens comunicat, la possibilitat d’anar a la vaga, durant una compareixença pública que va fer la plantilla i cos tècnic al complet, amb Gabri al capdavant, acompanyats per dos membres de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), Diego Rivas, secretari general del sindicat de futbolistes i el seu codirector de l’assessoria jurídica, Ángel Rodríguez.

La plantilla prendrà aquesta mesura si el club no salda el deute que té amb ells, ja que són uns quants els que han percebut alguna quantitat. També van denunciar “maltractament laboral”, sentir-se “abandonats” i que “des de l’inici ens hem sentit enganyats per part del club”.Diego Rivas va assegurar que “des d’AFE donarem el nostre suport, emocional i jurídic, a l’equip, ja que la situació no és la ideal i no està d’acord amb la seua professionalitat i el carinyo que mostra al club i a la ciutat”. Sobre quan podria iniciar-se la vaga, després de recordar que “és un dret fonamental de qualsevol treballador”, va dir que “si persisteix la situació en el temps, s’iniciaran els tràmits.

Els jugadors marcaran els temps”, va afegir Rivas. La plantilla va assegurar que aquest diumenge que ve acudirà al Camp d’Esports per jugar el partit de Lliga amb l’Eixea. Els quatre capitans, Toni Vicente, Víctor Vidal, Quim Araujo i Roger Figueras, van presidir la taula al costat dels dos membres d’AFE, amb la totalitat dels seus companys al darrere.Aquest és un més dels problemes que se li acumulen al Lleida.

El 15 d’aquest mes té previst reunir-se la Comissió d’Esports de la Paeria per valorar les al·legacions que ha presentat el club a l’informe tècnic municipal, que recomana la rescissió del conveni d’ús del Camp d’Esports.Araujo va llegir un ampli comunicat de 6 punts. En el primer denunciaven que “molts jugadors i membres de l’staff tècnic no han rebut encara una còpia dels seus contractes firmats pel club”, malgrat les reiterades peticions i que, sol·licitada una còpia a l’RFEF, “ens emportem la desagradable sorpresa que les condicions que consten en els esmentats contractes no coincideixen amb les pactades amb el club i firmades per la nostra part”. Sobre si aquest fet podrien constituir un possible delicte, Rivas va dir que “s’haurà de veure qui els ha firmat”.

Denuncien igualment “contractes amb salaris de 0 euros”, com ja va informar SEGRE el 17 de novembre passat i que les seues dates d’inici no coincideixen amb el començament de la temporada.També van explicar que “algun jugador no està donat d’alta” a la Seguretat Social i que “a d’altres se’ls ha donat d’alta més tard de l’inici real” i que alguns “no cotitzen correctament pel salari real” i que fins i tot “algun jugador està donat d’alta com a analista en lloc de com a jugador”. Per tot plegat, consideren que pateixen “maltractament laboral”.Pel que fa al segon punt, hi denuncien específicament els impagaments i que alguns jugadors han cobrat i altres no (vegeu el desglossament), mentre que al tercer punt asseguren que tenen “sensació d’abandó” i van denunciar mal estat de la gespa, escassetat de material d’entrenament i el seu mal estat o el “silenci institucional del club”, amb la qual cosa es va confirmar que últimament ni tenen contacte amb el president, Jordi Esteve, des de la protesta del dia 21 de novembre davant del Terrassa.Al quart punt afirmen que “des del començament ens hem sentit enganyats pel club” i que “tampoc sentim que [el Lleida] estigui tenint el tracte adequat cap a la plantilla, ja que en ocasions tenim la sensació que es riuen de nosaltres”. Finalment, demanen “que es canviï d’actitud i de rumb o, si no és possible, que els dirigents facin un pas al costat i deixin entrar a qui vulgui intentar posar una mica d’ordre i seny”.

El club rescindeix Colau i Asier Eizaguirre

El Lleida, coincidint amb l’inici de la roda de premsa, va anunciar la rescissió de contracte del jugador Alejandro Forner Colau, al·legant “baix rendiment esportiu” i, al final, la d’Asier Eizaguirre, segon entrenador de l’equip, en aquest cas per “pèrdua de confiança”. Unes hores abans també va comunicar la baixa de Diego Garzón, de mutu acord, la baixa del qual ja va anunciar SEGRE a la seua edició del passat 20 de novembre.

Almenys set jugadors no han cobrat res

Un dels capitans de l’equip, Quim Araujo, va explicar durant la roda de premsa que almenys set jugadors no han cobrat res aquesta temporada i que només cinc futbolistes han rebut còpia del contracte. La xifra de jugadors que no han percebut encara ni un euro podria ascendir a onze, mentre que tretze jugadors han cobrat dos nòmines, almenys una part. Els cobraments s’han accelerat després de l’anunci de la roda de premsa.

Fall diu que està en una situació precària

Un altre dels jugadors de la plantilla, Abdoulaye Fall, va explicar que “la meua situació és molt precària i si no estic ara mateix en la indigència, però sí en la precarietat, és perquè el propietari del pis no m’ha fet fora per no pagar-li el lloguer dels últims mesos i perquè tinc amics a Lleida que m’estan ajudant, tant en l’àmbit econòmic com en el personal”. També va dir que està recuperat de la seua lesió i entrenant-se “perfectament”.

L’AFE diu que podrien no acabar la temporada

Ángel Rodríguez, codirector de l’assessoria jurídica d’AFE, va advertir que el Lleida “ha de començar a pagar nòmines” per evitar la possibilitat que l’equip no pugui concloure la temporada. “Sembla que el club està reaccionant, amb els pagaments que ha fet en els últims dies. Però si no reacciona, sí que és possible que no acabin la temporada”, va explicar. També van confirmar les denúncies massives presentades pels jugadors per impagaments.

tracking