SEGRE

ATLETISME ESPORT POPULAR

La taxa de la Guàrdia Urbana que imposa la Paeria a Lleida podria fer desaparèixer algunes carreres populars

La taxa de la Guàrdia Urbana que ja aplica la Paeria posa en risc la continuïtat de les proves || La Sant Silvestre, en l'aire

La Mitja Marató de Lleida ha estat la primera cursa a què s’ha aplicat la nova taxa de la Guàrdia Urbana.

La Mitja Marató de Lleida ha estat la primera cursa a què s’ha aplicat la nova taxa de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Algunes de les carreres populars que cada any se celebren a Lleida ciutat corren el risc de desaparèixer després que la Paeria hagi començat a cobrar la nova taxa pel servei que presten els agents de la Guàrdia Urbana per regular el trànsit durant la seua celebració. La nova ordenança fiscal, aprovada fa un any però que va quedar en suspens per la pandèmia, s’ha començat a aplicar i la primera “víctima” ha estat la Mitja Marató de Lleida, disputada fa un parell de setmanes sota l’organització del Club Esportiu Ekke, que també s’encarrega de la Cursa Templers i la Sant Silvestre. El preu fixat és de 35,40 euros per hora i agent, una xifra que s’incrementa en un 50% quan els serveis es facin entre les 20.00 i les 24.00 hores i un 100% entre la mitjanit i les 8.00 hores.

La CE Ekke va rebre la notificació que se li aplicaria la taxa una setmana abans de la disputa de la Mitja Marató, la qual cosa va provocar que per moments la prova estigués suspesa. “Dilluns d’aquella setmana estava suspesa, encara que al final vam decidir tirar-la endavant perquè teníem tot el material comprat i no podíem fer-ne res”, va assenyalar Iván Espílez, un dels responsables de l’organització. “Inicialment ens volien cobrar sis hores, que és el que cobren per conveni la Guàrdia Urbana –suposava més de 12.000 euros–, però al final hem aconseguit que fossin només tres, que puja a uns 5.700 euros, una xifra que ens ha provocat unes pèrdues importants”, va dir. Espílez també va assegurar que la Sant Silvestre es troba ara mateix “en l’aire” i va reconèixer que “l’única solució és buscar un patrocinador extra o incrementar el preu de les inscripcions”.

També ho veu així Ernest Capdevila, un dels responsables de la Cursa Bombers, la més multitudinària de Lleida. “Serà qüestió de trobar un patrocinador més o reduir els obsequis”, va apuntar.

Ignasi Boya, de la Cursa Sant Miquel, que es disputa entre la Bordeta i els Magraners, va comentar que “haurem de replantejar-nos el futur perquè és una cosa que no podem assumir, tret que repercutim la taxa als corredors”. Ester Tort, de GoGoGo Runners, que organitza la Cursa de la Dona i la Night Run, ho té clar. “La Cursa de la Dona la farem perquè la tenim oberta des de poc abans que esclatés la pandèmia, però a partir d’aquí veurem. Enlloc no es cobra i els valors són desorbitats. No és assumible perquè no són carreres multitudinàries”, va dir.

Joan Moraño, organitzador de la mítica Pujada a la Seu Vella, es va mostrar molt crític. “No trobo gens bé que ens facin pagar aquesta taxa; prou coses ja hem d’afrontar. Si no rectifiquen es carregaran moltes carreres”, va advertir.

La Mitja Marató de Lleida ha estat la primera cursa a què s’ha aplicat la nova taxa de la Guàrdia Urbana.

La Mitja Marató de Lleida ha estat la primera cursa a què s’ha aplicat la nova taxa de la Guàrdia Urbana.SEGRE

tracking