SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

L'associació de futbolistes preveu denunciar el Lleida

El sindicat de futbolistes considera “totalment il·legal” els acomiadaments de Colau i el tècnic Asier Eizaguirre || Ho veu com un intent de “retallar la llibertat d'expressió” dels treballadors

Un moment de la compareixença de la plantilla del Lleida, dijous, al costat de membres d’AFE.

Un moment de la compareixença de la plantilla del Lleida, dijous, al costat de membres d’AFE.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Asociació de Futbolistes Espanyols (AFE) ha posat en mans dels seus serveis jurídics estudiar la possibilitat de denunciar el Lleida pels acomiadaments del jugador Alejandro Forner Colau i el segon entrenador, Asier Eizaguirre, segons van confirmar a aquest diari fonts del sindicat. En una nota que va fer pública ahir AFE, considera que es tracta d’una acció “totalment il·legal” i critica el “mal estil evident” del club, que els ho va anunciar a través de les seues xarxes socials coincidint amb la compareixença pública de plantilla i cos tècnic dijous passat, per denunciar la greu situació que estan vivint aquesta temporada, amb impagaments i irregularitats que van detallar. Abans de la compareixença el club va anunciar la baixa per mutu acord de Garzón, la sortida del Lleida del qual va avançar SEGRE el passat 20 de novembre i tot just iniciar la compareixença, la de Colau al·legant “baix rendiment esportiu”.

Quan va acabar també va anunciar l’acomiadament d’Asier Eizaguirre per “pèrdua de confiança”. Aquest fet va caure molt malament a la plantilla lleidatana, que estava en “estat de xoc”, segons va explicar a aquest diari un dels seus integrants

AFE també critica el “mal estil evident” en el fet de comunicar les seues baixes durant la roda de premsa

A la nota, AFE explica que “considera aquesta actuació totalment il·legal i suposa una actitud reactiva i discriminatòria cap a dos treballadors que l’únic que han fet és comparèixer públicament per posar de manifest els incompliments que pateixen per part del club, amb l’únic ànim d’obtenir el cobrament de les seues retribucions i la solució dels problemes laborals exposats”.La nota afegia que “entenem que la resposta del club, amb un mal estil evident, té com a únic objectiu retallar la llibertat d’expressió dels treballadors, constituint una amenaça evident cap als altres perquè es deixi d’exercir el seu dret a reclamar el compliment de les obligacions del club”. Per això anuncia que “AFE no permetrà que actuacions com la descrita quedin impunes i es repeteixin en el futur, per la qual cosa procedirà a exercir totes les accions legals al seu abast”.Durant la compareixença de dijous, la plantilla va denunciar que almenys set jugadors no han cobrat res, igual que quatre dels sis integrants del cos tècnic.

A més de denunciar que a la immensa majoria no se’ls ha entregat còpia del seu contracte, la que van firmar no coincideix amb la que té l’RFEF, segons van explicar. Per tot això van afirmar que ens hem sentit enganyats”, consideren que pateixen “maltractament laboral” i tenen una “sensació d’abandó”.

L’equip rep demà a casa el cuer Eixea

El Lleida torna demà al Camp d’Esports, en partit de la jornada 14 i en el qual s’enfrontarà amb el cuer, l’Eixea, a les 17.00.

Serà el primer enfrontament a casa després de la compareixença pública de dijous i la plantada de jugadors en els primers minuts davant del Terrassa, també al Camp d’Esports i en l’anterior, a Cerdanyola. En el partit contra el Terrassa cap dels propietaris, Albert ni Jordi Esteve, no van estar a la llotja, que va ser ocupada uns minuts per un grup d’aficionats.

tracking