La cinquena seguida!

L'AEM torna de l'aturada amb una nova victòria a Badalona que el situa provisionalment tercer || Taberner va inaugurar el marcador a la primera ocasió i Iris va fer el 0-2 abans de ser injustament expulsada per un penal que va significar el gol del Seagull

La plantilla i el cos tècnic de l’AEM celebren al final del partit una nova victòria, aconseguida ahir al camp del Seagull, de Badalona.JORDI ECHEVARRIA

L’AEM continua imparable. Després de l’aturada de quinze dies per seleccions va sumar una nova victòria, aquesta vegada al camp del Seagull (1-2), i ja en són cinc de consecutives les que encadena a la Lliga que li serveixen, ja no per aguantar el pols als grans, sinó per fins i tot superar-los a la taula. Les lleidatanes són provisionalment terceres a dos punts de l’Espanyol i a tres de l’Osasuna i del Logronyo, que juguen avui i que podrien quedar al darrere si no guanyen –les navarreses, que visiten el líder–.

Amb això, l’AEM s’assegura, com a mínim, finalitzar el 2021 entre els primers sis classificats a falta de disputar l’últim matx abans de les vacances, al Recasens contra l’Oviedo dissabte vinent. Una cosa vital per acabar almenys cinquenes, última plaça que donaria la permanència a la futura Segona divisió estatal de grup únic. No contra marea però sí contra vent va haver de lluitar l’AEM per imposar-se a Badalona, en un camp molt més ample que el Recasens i amb un equip que estrenava tècnic, Salvador Jaspe i que, per tant, malgrat la ratxa de cinc derrotes, era una incògnita el seu rendiment.

Per no parlar del fet que les dos lleidatanes amb més minuts, Dulce i Astudillo, van tornar ahir de la selecció del Paraguai i Veneçuela, respectivament, la primera lesionada als isquiotibials i la segona amb una fatiga que, tanmateix, no va acabar notant-se en els noranta minuts que van jugar. Però davant de tants condicionants, que és innegable que van incomodar les lleidatanes, l’important era tenir efectivitat, i la van tenir. Primer Taberner creuant la pilota davant de la sortida d’Itziar per inaugurar el marcador al minut 9 i, ja a la segona part, Iris per marcar el 0-2 abans de ser expulsada injustament en un penal que només va veure l’àrbitre i que suposaria l’1-2 a sis minuts del final.De fet, després d’un primer temps gris i en el qual el domini de la pilota va ser majorment local, la millor notícia al descans va ser que l’AEM estigués al davant a l’electrònic –la segona vegada que ho aconseguia aquesta temporada, ja que només cinc dels seus vint gols han arribat al primer temps–.

Després d’una aproximació tímida de Natalia als cinc minuts, Caroline, que encadenava la tercera titularitat, va assistir Taberner perquè, incorporant-se des de la dreta, marqués el 0-1 de xut creuat.L’inici del segon temps va ser calcat al del primer: domini de pilota del Seagull en camp atacant, però sense a penes trepitjar l’àrea i amb una jugada aïllada per a l’AEM propícia per anotar. Però aquesta vegada el travesser va evitar que Pixu anotés el 0-2 després d’una assistència de Barbi. L’entrada d’Andrea al minut 58 va aportar una mica més de brillantor i solidesa en el terç atacant, però l’anhelat gol de la tranquil·litat arribaria a pilota aturada.

En una falta lateral des de la dreta, Barbi va centrar i Iris va posar el cap implacable per enviar la pilota al fons de la xarxa (0-2). La dels Omellons, poc acostumada a marcar, ja porta dos jornades aconseguint-ho, i novament el va dedicar, al costat d’Andrea, a l’exjugadora blava Patri, ara al Femarguín canari del Grup Sud.Iris també seria protagonista en l’acció que va condicionar el final del partit. Al minut 82, un contraatac del Seagull va acabar amb un tret de Manau des de dins de l’àrea que va atrapar Mireya tot lluint-se.

Tanmateix, després de la rematada, la davantera badalonina va caure i l’àrbitra va decretar penal. La pena màxima va representar, a més, la segona groga per a Iris i per tant la seua expulsió després d’haver-ne vist una altra de rigorosa uns minuts abans. Manau no va desaprofitar aquesta vegada l’oportunitat de retallar la diferència en el marcador.I encara que en inferioritat numèrica, l’AEM va saber jugar els últims minuts liderat per Andrea i Astudillo i mantenir la pilota en camp rival, i fins i tot va gaudir d’ocasions per marcar el tercer precisament de les botes de la veneçolana, que a més va reclamar un penal.

No hi ha victòria d’aquest AEM que no sigui disputada, però ja en van vuit en onze jornades. Òscar Cobacho reconeixia després del partit que haver aconseguit els tres punts era molt important, però alhora feia una crida a la prudència: “Tenim els peus a terra, perquè hem lluitat molt per ser on som i encara hem de millorar moltes coses.” Sobre el penal que va donar ales al Seagull al tram final del partit va dir amb resignació que “haurem d’acceptar-ho i creuar els dits perquè no es doni gaire sovint”, però va voler felicitar l’equip, sobretot, per la gestió dels minuts posteriors a l’1-2: “Ha estat de les millors de la temporada, i més en inferioritat numèrica i a un sol gol de l’empat.”Va afegir que “no recordo gaires partits en els quals no ens hagi tocat patir, i això és negatiu perquè vol dir que no els tanquem, però també és positiu perquè demostra que sabem patir”. En definitiva, Òscar Cobacho va celebrar que “si alguna cosa fem bé és esprémer els trams bons, ser efectives i rendibilitzar-ho molt”, va concloure l’entrenador lleidatà.D’altra banda, una de les capitanes, Júlia Miró, va destacar la importància del triomf “en un camp que sempre ha estat difícil per a nosaltres” i va afegir, fent broma, que “el fet de patir i haver de lluitar fins al final formen part de l’ADN de l’AEM”.

Finalment, May Astudillo es va manifestar sobre l’acció del penal i expulsió d’Iris: “A mi me n’han fet un just després i no l’han xiulat, i és injust però hem aconseguit guanyar, que era l’important”, va valorar.