Setmana decisiva per al Barça de Xavi

Dimecres es juga contra el Bayern seguir a la Champions

Xavi, durant el partit de dissabte davant del Betis.

Xavi, durant el partit de dissabte davant del Betis.EFE

Després de la decepció que va suposar dissabte passat la derrota davant del Betis (0-1), la primera de l’era Xavi, el Barça inicia una setmana decisiva, en la qual es juga la continuïtat a la Lliga de Campions i recuperar opcions a la Lliga. Dimecres que ve visita el Bayern de Munic en l’últim partit de la fase de grups de la Champions i, després de no haver derrotat el Benfica en l’anterior jornada, per passar com a segon necessita fer el mateix resultat que facin els portuguesos davant del Dinamo de Kíev. Si empaten, el Barça en tindrà prou amb l’empat a Munic, però si el Benfica guanya els ucraïnesos els blaugranes estaran obligats a guanyar.

I diumenge visiten l’Osasuna amb l’obligació de guanyar per no despenjar-se més. D’altra banda, el Barça, que es va quedar sense marcar davant del Betis, va veure agreujar-se la falta de gol que l’està penalitzant en aquest principi de curs i que es veu reflectida en el fet que el conjunt blaugrana tan sols hagi marcat en el primer temps d’un dels últims nou partits, entre la Lliga i la Champions.Curiosament, l’única vegada que el conjunt blaugrana va batre el porter rival en la primera part durant els últims nou partits ho va fer en tres ocasions. Va ser el 6 de novembre a l’Estadi de Balaídos davant del Celta de Vigo, quan el Barça se’n va anar al descans amb un 0-3 gràcies als gols d’Ansu Fati, Sergio Busquets i Memphis Depay.

No obstant, els locals acabarien empatant el partit.

Gavi s’entrena i estarà disponible dimecres

Gavi va participar ahir amb normalitat en la sessió de recuperació que va fer l’equip i estarà disponible contra el Bayern. El jugador va rebre un cop de pilota al cap i no va poder acabar el partit davant del Betis, però ja va rebre l’alta hospitalària el mateix dissabte.

El club vol accelerar les baixes aquest mes

El Barça està centrat en el transcendental partit de dimecres davant del Bayern, però segons va publicar Sport vol accelerar la sortida d’almenys quatre jugadors aquest mes. Umtiti i Luuk de Jong són els primers a la llista, però hi ha diversos candidats més.