BÀSQUET LLIGA FEMENINA

El Cadí, a un triomf de la tercera presència a la Copa

Segellarà el bitllet per al torneig dissabte si guanya a la pista del cuer Tenerife

Laia Ribes, en el seu debut de dissabte a la Lliga Femenina.

Laia Ribes, en el seu debut de dissabte a la Lliga Femenina.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí està a un pas de segellar el bitllet per a la Copa de la Reina, un torneig que jugaria per tercera ocasió en la seua història després de les edicions de 2019 i 2020. La victòria de dissabte passat al Palau davant del Gran Canària (65-48) va deixar el conjunt de l’Alt Urgell a sols un triomf del seu primer objectiu de la temporada, instal·lat a més en la quarta posició de la Lliga. Té tres victòries de marge sobre el novè, el Saragossa, a falta de quatre jornades per al final de la primera volta, per la qual cosa un triomf dissabte (20.00) a la pista del Tenerife segellarà la classificació.

En canvi, perdre a la pista canària podria ajornar la celebració una jornada més, tenint en compte que hi ha diversos enfrontaments directes entre els equips implicats en la lluita per una de les vuit primeres places. En qualsevol cas, la classificació del Cadí per a la Copa és virtual i aquesta també podria certificar-se en la tretzena jornada, quan les lleidatanes rebran el Gipuzkoa. El Cadí, que compleix quinze temporades consecutives a la Lliga Femenina, només ha pogut jugar dos edicions de la Copa.

Es va estrenar el 2019 al pavelló de Mendizorrotza de Vitòria a l’acabar la primera volta en la quarta posició amb un balanç de 10 victòries i 3 derrotes. Va superar les amfitriones de l’Araski a quarts i va caure en semifinals amb el Girona, en un torneig que seria per a l’Avenida. L’any següent va repetir classificació com a sisè a l’acabar la primera volta (7 victòries i 6 derrotes).

En el torneig de Salamanca va ser eliminat a quarts pel Girona i el campió va tornar a ser l’Avenida. La passada temporada es va quedar fora de la Copa de València per l’average general, ja que va acabar la primera volta novè amb el mateix balanç (7-8) que Ensino i Gipuzkoa.

Laia Ribes, del planter, la tercera debutant més jove del club

La jugadora del planter Laia Ribes es va convertir dissabte davant del Gran Canària en la tercera debutant més jove del Cadí en partit oficial.

Amb 16 anys, 11 mesos i 9 dies va disputar els seus primers minuts a la Lliga Femenina i va pujar al tercer calaix del podi de les jugadores més joves a vestir la samarreta blanc-i-blava. La primera del rànquing continua sent Clàudia Baraut, que va debutar a la Lliga Femenina 2009-10 contra el Mann Filter quan encara no havia complert 16 anys. La segona és Sònia Garcia, debutant la temporada 2019-20 a una edat més primerenca que Ribes.

Les tres jugadores són naturals de la Seu.