SEGRE

BÀSQUET LEB OR

Encuentra firma el millor debut amb el Força Lleida

El seu balanç de 7 victòries en 10 jornades iguala el de Borja Comenge el 2016

Gerard Encuentra dona instruccions als seus jugadors durant el partit de diumenge contra el Corunya.

Gerard Encuentra dona instruccions als seus jugadors durant el partit de diumenge contra el Corunya.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Gerard Encuentra s’ha convertit juntament amb l’ICG Força Lleida en una de les sensacions de la LEB Or amb el seu balanç de 7 victòries en 10 jornades, l’última diumenge contra el potent Corunya al Barris Nord (84-83). Aquestes xifres suposen el millor debut d’un tècnic a la banqueta del club des de Borja Comenge el 2016, quan també va arribar a la desena jornada amb 7 victòries. L’ara entrenador de la base va obrir la temporada 2016-17 amb 5 triomfs consecutius, però la marxa de Rupnik a la Lliga ACB va frenar la progressió i en els següents 5 duels va obtenir dos victòries, perdent la desena jornada a la difícil pista del Melilla.

De fet, Encuentra i Comenge són els únics entrenadors que van assolir la desena jornada amb un balanç positiu. Joaquín Prado, el primer tècnic del club, va firmar 4 victòries la temporada 2012-13, les mateixes que Jorge Serna després d’agafar el relleu de Comenge el 2018. En els últims 7 partits de Lliga va guanyar dos partits –inclòs el de la permanència a Manresa– i va obrir el curs 2018-19 amb dos victòries en tres jornades.

Finalment, Gustavo Aranzana també va firmar 4 triomfs en els seus primers 10 encontres després de substituir Serna. L’interí Jordi Guàrdia, que va fer de pont entre Serna i Aranzana, només va dirigir l’equip en dos partits.Si diumenge (18.00), l’ICG Força Lleida és capaç de guanyar el Gipuzkoa, Encuentra aconseguirà la primera posició del rànquing en solitari, ja que Comenge va perdre en l’onzena jornada.

Carrera torna a liderar el rànquing de valoració

Michael Carrera va recuperar diumenge la primera posició en el rànquing dels jugadors més valorats de la LEB Or gràcies als seus 29 punts davant del Corunya.

El veneçolà té ara una mitjana de 21,3 punts de valoració per jornada, mentre que la segona posició és per al nord-americà Nick Ward (Corunya), que va baixar fins a una mitjana de 20,8. El podi el completa el noruec Harald Frey (Oviedo), amb 20,2 punts de valoració per partit. Gràcies a la seua actuació contra el Corunya, Carrera forma part del quintet ideal de la desena jornada, mentre que Marc Gasol va ser l’MVP de la LEB Or amb els seus 32 punts en el seu debut amb el Girona.

El de Sant Boi va aportar 19 punts i 12 rebots a la victòria dels gironins contra un Osca que continua enfonsat a la zona baixa de la classificació. El Girona de Gasol visitarà el Barris Nord el dia 28 en l’últim partit de l’any. La jornada vinent Marc Gasol i els seus companys visiten el Palència, que té una victòria més que el Força Lleida.Així mateix, Michael Carrera és també líder de la Lliga en anotació (18,5) i segon en rebots (7,6), darrere de Ward.

Pel que fa a assistències, Thomas Schreiner, base del Força Lleida, és segon del rànquing amb una mitjana de 5,7 per partit. El líder és Pedro Llompart (Alacant), amb 6,7.

Gerard Encuentra dona instruccions als seus jugadors durant el partit de diumenge contra el Corunya.

Gerard Encuentra dona instruccions als seus jugadors durant el partit de diumenge contra el Corunya.

tracking