Espanya derrota Àustria i passa a la segona fase amb ple de victòries

L'equip va sentenciar a la primera part

Carmen Martín llança a porta davant la portera austríaca Lena Ivancok.

Carmen Martín llança a porta davant la portera austríaca Lena Ivancok.EFE

La selecció espanyola femenina d’handbol no va fallar i va certificar la classificació per a la segona fase del Mundial d’Espanya amb ple de victòries, a l’imposar-se ahir per 31-19 a Àustria, en un partit que les espanyoles amb prou feines van tardar dotze minuts a deixar encarrilat (7-1), gràcies a una excel·lent actuació de la portera Silvia Navarro. Conscients de la importància d’accedir a la segona fase, en la qual Espanya s’enfrontarà amb rivals de la talla de Croàcia, Japó i Brasil, amb ple de punts, les de José Ignacio Prades es van aplicar des de l’inici amb la màxima intensitat en defensa.Espanya té clar que les seues opcions en aquest campionat passen per assolir l’excel·lència defensiva, que les va portar a penjar-se la medalla de plata al Mundial disputat fa dos anys al Japó.Una tasca que sembla molt més senzilla quan es compta sota els pals amb la incombustible Silvia Navarro, que als seus 42 anys continua mostrant la condició com una de les millors porteres del món.Tal com va tornar a deixar clar ahir davant d’Àustria amb una espectacular arrancada de partit, en la qual Navarro amb les seues set parades en els dotze minuts inicials va permetre a l’equip assolir una renda de sis gols (7-1), que va convertir la resta del partit en un simple tràmit. Al descans ja manaven 14-6.