SEGRE

DEPORTES

Fi a l'era dels avals

Acaba l'obligació dels directius dels clubs que no són SAD de garantir el 15% del pressupost || El Barça va prorrogar 124 milions fins al 31 de gener

Xavi Hernández conversa amb els seus jugadors durant l’entrenament a la Ciutat Esportiva.

Xavi Hernández conversa amb els seus jugadors durant l’entrenament a la Ciutat Esportiva.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obligació de les directives dels clubs que no són SAD a avalar el 15% del pressupost està previst que acabi aquesta setmana a causa d’una reforma en la llei de l’esport arran de les esmenes del PNB, avalades per ERC. Les negociacions dels pressupostos de l’Estat han accelerat la modificació de la llei, que acabarà amb una obligació vigent des de la dècada dels 90, quan els pressupostos eren notablement inferiors als actuals. Amb la nova llei, cada club podrà escollir el percentatge que han d’avalar els directius de la junta.

A mitjans de novembre, la directiva del Barça ja va tenir un avenç en aquesta situació. La junta de Joan Laporta va prorrogar l’aval de 124 milions d’euros fins al 31 de gener, beneficiant-se de la moratòria concedida pel Consell Superior d’Esports (CSD) i la Lliga. En la nova disposició transitòria setena del projecte de llei de pressupostos, que actualment es tramita al Senat, s’autoritza als clubs no SAD (Barça, Reial Madrid, Athletic i Osasuna) a cancel·lar els avals de les seues directives.

A més, el PNB va presentar una altra esmena, que també ha passat el filtre del Congrés, segons la qual els clubs que accedeixin a la competició professional estaran exempts de l’obligació de ser una SAD. Els clubs que no són SAD, a excepció del Reial Madrid, protestaven des de fa anys per aquesta norma, però no ha estat fins a la pandèmia que la seua petició ha estat escoltada. Els pressupostos que mou el Barça ara ja no tenen res a veure amb els que hi havia a finals del segle XX.

En la primera etapa de Laporta, el 2003, l’aval rondava els 20 milions, sis vegades menys que el que va haver de presentar després de guanyar les eleccions.

Els blanc-i-vermells necessiten guanyar avui el Porto i el Madrid disputa el primer lloc de grup a l’Inter

El Getafe i l’Athletic van empatar ahir al Coliseum Alfonso Pérez (0-0) i van sumar un punt insuficient per als seus objectius d’escapar-se del descens i d’atansar-se a Europa, respectivament. Després d’una primera part sense gairebé ocasions, a la segona va sobresortir la figura d’Unai Simón per rescatar l’Athletic. El porter del conjunt basc va salvar tres ocasions clares: una vaselina de Carles Aleñá, un mà a mà davant de Sandro i una rematada a boca de canó de Mathías Olivera.

El resultat va deixar el Getafe en la penúltima posició a 3 punts de l’Alabès, que marca les posicions de permanència. Per la seua part, l’Athletic és novè. A Segona es va completar la dinovena jornada amb tres partits.

El Saragossa va vèncer l’Eibar (1-0) i continua escalant posicions. El Tenerife no va poder assaltar la segona plaça a l’empatar (1-1) amb el Cartagena, mentre que el Girona va golejar el Leganés (3-0) i es va situar a sols tres punts dels llocs de play-off d’ascens a la Lliga.

Ansu Fati es queda fora de la llista per a Munic

Xavi Hernández va donar ahir la llista de 23 de convocats per al partit de demà (21.00.

Movistar) davant del Bayern, en el qual el Barça es juga el pas a vuitens de la Lliga de Campions, i no hi és Ansu Fati, mentre que Peña i Ilias són les novetats respecte al partit de Lliga contra el Betis. El tècnic blaugrana no forçarà Ansu Fati, que no arriba a temps a la final de demà. De la mateixa manera, són baixa per lesió Braithwaite, Pedri, Agüero i Sergi Roberto, mentre que Ez Abde no està inscrit.

Amb l’absència d’Ansu Fati, l’únic jugador al costat de Piqué que ha marcat a la Champions, les millors armes golejadores dels blaugrana seran Memphis i Dembélé, encara que cap dels dos s’han estrenat en aquest torneig aquesta temporada. “Ens ho juguem tot, haurem de treballar molt dur. Hem de començar per creure nosaltres mateixos que podem guanyar, som el Barça”, va afirmar ahir el neerlandès.

“Haurem de preparar-nos mentalment molt bé per emportar-nos el partit, donar-ho tot per aconseguir un bon resultat. No crec que al Bayern li influeixi que estiguin classificats, sempre tenen un bon rendiment. Com a equip tenen una mentalitat molt bona.

Volem la revenja i aquesta és l’última oportunitat per aconseguir-la”, va afegir.D’altra banda, l’Atlètic es juga avui (21.00) el pas a vuitens davant del Porto. Els blanc-i-vermells necessiten guanyar i un favor del Liverpool contra el Milan. Per la seua part, el Madrid, ja classificat, es juga la primera posició contra l’Inter (21.00).

Xavi Hernández conversa amb els seus jugadors durant l’entrenament a la Ciutat Esportiva.

Xavi Hernández conversa amb els seus jugadors durant l’entrenament a la Ciutat Esportiva.

tracking