SEGRE

DEPORTES

El Barça, a l'Europa League

No hi va haver miracle ni a Munic ni a Lisboa i el Barça s'acomiada de la Champions en la fase de grups per primera vegada en els últims 20 anys per jugar el segon torneig continental || L'equip no va tenir la més mínima opció davant d'un Bayern molt superior

Lenglet intenta prendre la pilota a Lewandowski.

Lenglet intenta prendre la pilota a Lewandowski.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Barça va confirmar ahir a Munic que ara mateix pertany a la segona divisió del futbol europeu i jugarà la Lliga Europa al caure golejat de nou davant del Bayern (3-0), que va tornar a atropellar-lo sense pietat en la nit que necessitava un miracle. Havia de fer el que mai havia fet abans per continuar viu a la Lliga de Campions: guanyar en un escenari com l’Allianz Arena, ahir amb les grades buides per la pandèmia. Però el seu rival, un dels més en forma del vell continent, va tornar a donar-li un altre duríssim bany de realitat, deixant-lo fora de vuitens de final per primera vegada en els últims vint anys.

La nevada que va caure durant tot el dia sobre Munic i el fet que Nagelsmann decidís sortir amb tot malgrat que el seu equip estava ja matemàticament classificat com a primer de grup, encara feia el duel més èpic, la gesta més heroica, i el conjunt blaugrana va sortir convençut que, almenys, volia estar a l’altura de la grandesa del xoc. Acompanyat per tres centrals al darrere, però amb les línies avançades, va sortir a buscar el Bayern a dalt i, en menys de deu minuts, ja havia amenaçat la meta de Neuer amb un xut des de la frontal de Jordi Alba i la primera internada per l’esquerra de Dembélé, la centrada del qual no aconseguia Dest rematar dins de l’àrea.En la seua segona aparició, el francès disparava alt després de combinar amb Memphis, però les bones intencions del Barça es van anar diluint a mesura que el seu rival va anar deixant-se anar en atac i superant la pressió inicial amb pilotes llargues perquè els seus davanters guanyessin una vegada i una altra l’esquena a la saga. Davies superava per banda esquerra en cada duel Dest –molt actiu en atac però erràtic en el replegament– i Sané començava a surar entre línies per portar el sotsobre al quadre blaugrana.

El Barça ja no tenia la pilota i començava a patir en cada arribada alemanya.Ter Stegen treia el gol de les botes a Lewandoski després d’una internada de Müller des de l’esquerra i Jordi Alba, que havia forçat per jugar després d’acabar amb molèsties el partit davant del Betis, no podia més i demanava el canvi abans de la mitja hora. Sense el de l’Hospitalet, el Barça va perdre poder ofensiu i ho va notar. Sortia Mingueza sense gairebé escalfar-se conscient de la papereta que li queia al damunt: parar Coman per banda dreta.

I l’atacant francès el desbordava tot just entrar al camp per posar una centrada que Musiala rematava de cap a les mans de Ter Stegen.Era el segon avís bavarès. En la jugada següent, Lewandoski encarava Piqué i centrava al segon pal perquè Müller rematés de cap l’1-0, als 34 minuts, davant de la passivitat de Mingueza i Lenglet. I poc després Ter Stegen es menjava un cacau de Sané des de fora de l’àrea que suposava pràcticament la sentència.

El final de la primera meitat va frenar la sagnia, però el Bayern, un equip que no sap dosificar-se i que és incapaç d’especular, va anar a buscar més després de la represa.En la primera onada bavaresa de la segona meitat, Coman va regalar el gol a Sané, que va rematar a les mans d’un Ter Stegen ja batut per perdonar el 3-0. El Barcelona, que ja sabia que el Benfica guanyava amb comoditat el Dinamo de Kíev a Lisboa, necessitava fer tres gols al Bayern en 45 minuts. I va mantenir el tipus amb dignitat en un partit d’homes contres nens, conscient que no està ara mateix per fer miracles, i menys a Europa.Davies, un malson, trencava per velocitat Araujo i regalava el tercer a Musiala a mitja hora per al final.

El Barça va intentar refer-se a través de la pilota, pressionant a dalt, però s’esllanguia víctima de la seua nul·la pegada, aquesta que l’ha portat a marcar sols dos gols en aquesta Champions, una xifra indigna i absolutament insuficient per merèixer jugar uns vuitens de final de la màxima competició continental, dels quals no quedava fora des de la temporada 2000-2001.

Lenglet intenta prendre la pilota a Lewandowski.

Lenglet intenta prendre la pilota a Lewandowski.EFE

tracking