SEGRE

DEPORTES

Xavi: “Amb l'eliminació comença una nova etapa”

El tècnic blaugrana afirma que “el Barça no es mereix ser a l'Europa League”

Mingueza i Lenglet intenten evitar que Thomas Müller, jugador del Bayern, remati a porta.

Mingueza i Lenglet intenten evitar que Thomas Müller, jugador del Bayern, remati a porta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tècnic del Barça, Xavi Hernández, va assegurar ahir després del partit que el club no es mereix estar fora de la Lliga de Campions i haver de lluitar per la Lliga Europa i es va mostrar fastiguejat per no haver pogut evitar la derrota a Munic i quedar fora d’una elit europea a la qual intentarà tornar amb lluita i treball. “Comença una nova etapa, comença de zero i toca treballar per retornar el Barça on es mereix, que és lluitar per la Champions i no per l’Europa League. El Barça no es mereix ser aquí.

Hi ha moltes circumstàncies que han fet estar així, però em fot perquè ara estic al càrrec”, va assegurar el blaugrana. Tot i que per a Xavi la paraula fracàs no existeix, ja que va assegurar que “ho hem intentat i qui ho intenta no fracassa. Hi ha resignació”, va reconèixer que el Bayern va ser ahir millor i que va enviar el Barça a una “nova realitat” que no està a l’altura de l’entitat.

“Sí, el Bayern ha estat millor i superior. Ho hem intentat però ens han sotmès. Nosaltres volem normalment sotmetre el contrari i aquesta vegada ha estat al revés, és la dura realitat que tenim ara.

Però comença una nova etapa”, va lamentar el tècnic. “Cal exigir-nos moltíssim més perquè som el Barça. Això ha de ser un punt d’inflexió per anar junts, per canviar la dinàmica i per canviar moltes coses perquè no hem competit.

Això és la Champions i ara estem a l’Europa League. És la situació que tenim i el Barça no se la pot permetre”, va reiterar Xavi. Per això va demanar a l’equip blaugrana canviar aquesta dinàmica “des de ja”.

“Comença una nova era i una nova etapa i treballarem per portar el Barça on es mereix, que no és l’Europa League. Me’n vaig emprenyat, és la nostra realitat i em fot molt afrontar aquesta nova realitat. Però cal afrontar-la, no queda una altra”, va afegir.

“Però insisteixo, treballarem molt dur per posar el Barça on es mereix. És la nostra realitat, ara cal guanyar aquesta Europa League i cal competir, guanyar partits i veure fins on arribem.”Per la seua part, Ronald Araujo va assenyalar que “és una pena, perquè veníem molt il·lusionats per poder passar a vuitens. Però l’eliminació no és cosa d’aquest partit, és d’abans”.

Juventus i Lilla completen la llista de campions

Juventus i Lilla van tancar ahir la llista dels vuit campions de la fase de grups de la Lliga de Campions, que completen Manchester City, Liverpool, Ajax, Madrid, Bayern i Manchester United. Aquests vuit equips quedaran aparellats a la ronda de vuitens de final amb PSG, Atlètic, Sporting, Inter, Benfica, Salzburg, Chelsea i Atalanta o Vila-real. El sorteig tindrà lloc dilluns a Nyon (12.00).

Mingueza i Lenglet intenten evitar que Thomas Müller, jugador del Bayern, remati a porta.

Mingueza i Lenglet intenten evitar que Thomas Müller, jugador del Bayern, remati a porta.EFE

tracking