SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Els clubs ratifiquen l'acord amb el fons CVC

Una primera injecció de 400 M€ després del 'sí' de 37 de 42 entitats de la Lliga

Imatge de l’assemblea general extraordinària de LaLiga, que va tenir lloc a Madrid.

Imatge de l’assemblea general extraordinària de LaLiga, que va tenir lloc a Madrid.DANI RÍOS /ARA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LaLiga va aprovar ahir l’acord amb el fons britànic d’inversió CVC, que injectarà 1.994 milions d’euros a canvi del 9% dels drets audiovisuals durant 50 anys, amb el suport de 37 dels 42 clubs, ja que quatre hi van votar en contra i hi va haver una abstenció. LaLiga va confirmar que la primera injecció de 400 milions d’euros arribarà d’aquí a unes setmanes i podran iniciar els seus projectes. Els clubs opositors FC Barcelona, Reial Madrid i Athletic, als quals ahir es va afegir un altre en votació secreta, a més d’una abstenció, van participar en l’assemblea hores després d’haver demanat al Consell Superior d’Esports que la desconvoqués i d’anunciar accions legals.

Els tres clubs van insistir ahir que l’acord incorre en “flagrants irregularitats” i van mantenir la intenció d’emprendre accions legals, una vegada que el CSD els va traslladar que no té facultats per prendre decisions sobre l’acord i la seua legalitat.Per a LaLiga, “es tracta d’un acord que suposarà un avenç de 20 anys en els processos de modernització que beneficiarà tot l’esport espanyol i el situarà en un nou escenari a nivell mundial”. LaLiga també va explicar que molts clubs han presentat ja els seus projectes de desenvolupament, en els quals es detallen els plans d’inversió. També va precisar que una vegada que el FC Barcelona, Reial Madrid i Athletic van sol·licitar a l’agost sortir de l’acord es va fer la reformulació del projecte, garantint l’absència d’impacte per als de fora.

Els tres clubs van traslladar el dia 2 a la resta d’entitats el Projecte Sostenible, “una proposta 15 vegades més econòmica amb un cost a l’entorn del 2,5%-3% anual, durant un termini màxim de 25 anys, que permetria estalviar als clubs 12.200 milions”, van assenyalar.El president de LaLiga, Javier Tebas, va reconèixer ahir que “hi pot haver risc” que els clubs puguin judicialitzar l’acord, però va assegurar que “no temen” pel projecte. “Demano que hi hagi reflexió. Quan 37 clubs d’una forma tan clara donen suport a un acord, no són rucs.

No tenim por que puguin trencar l’acord, hi pot haver risc, però no ho temem. La seua alternativa és inviable, no es pot executar. És un tema estratègic.

Hi havia intenció que l’acord no prosperés, però ha prosperat”, va afegir.

Benaiges, acusat d’abusos i vexacions a menors

Albert Benaiges va deixar el càrrec de coordinador de la base del Barça el passat dia 2 per assumptes personals, segons la versió oficial, però el motiu real era una investigació que duia a terme el diari Ara sobre els seus presumptes abusos i vexacions als alumnes que va tenir en una escola de Barcelona que va ser ahir publicada. Segons Ara, Benaiges va repetir abusos i vexacions a nois i noies de diferents generacions, un patró de conducta que el diari ha corroborat amb una seixantena de testimonis.

Algunes de les pràctiques que relaten els testimonis són, presumptament, masturbacions al costat de nens de 13 anys, visualitzacions de pel·lícules porno, tocaments i jocs de caràcter sexual. Uns episodis que van provocar un trauma a almenys quatre dels alumnes. El mateix Benaiges, contactat en la investigació del diari, nega qualsevol tocament, tot i que reconeix que no repetiria res del que havia fet en aquella època.

Així mateix, tots els futbolistes i entrenadors del Barça, alguns dels quals exalumnes d’aquesta escola, amb qui va contactar Ara en la investigació han negat males praxis de Benaiges. Una víctima va presentar ahir una denúncia i està previst que altres exalumnes també ho facin. Benaiges, figura destacada del futbol base del Barça durant dos dècades, va ser una de les persones que van entrar al club amb la victòria de Laporta en les últimes eleccions.

A Benaiges se li va donar la coordinació del futbol base, posant l’accent en els equips cadets i infantils.

Laporta: “Tots estem d’acord a reforçar l’equip”

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, va assegurar ahir que tots els membres de la junta directiva, el nou cos tècnic i els aficionats estan d’acord en la necessitat de reforçar la plantilla, però va recordar que tenen un problema econòmic a causa de l’herència rebuda. “Hola, culers.

Comparteixo la vostra decepció per l’eliminatòria de la Champions. Tots estem d’acord a reforçar el primer equip. El problema és que tenim uns contractes heretats molt elevats de la plantilla del primer equip que no ens donen marge salarial”, va explicar Laporta en un vídeo publicat a Twitter.

“Tot i així, estem buscant la fórmula per millorar el primer equip en aquest mercat d’hivern. Estem treballant molt, esforçant-nos al màxim per aconseguir-ho. I ho farem”, va afegir.

A més, Laporta va enviar un missatge a tots els seguidors en la seua primera manifestació pública després de la derrota a Munic. “Ara us demano que remem tots en la mateixa direcció en aquests moments pel bé del Barça. Gràcies i visca el Barça”, va sentenciar.

Ferran Torres continua sent el principal objectiu, tot que Adnan Januzaj, jugador de la Reial Societat, també s’ha convertit en objectiu del Barça en el mercat d’hivern. D’altra banda, l’agent de futbolistes Mino Raiola va dir ahir que el club blaugrana és un dels equips en els quals podria fer cap Erling Haaland, davanter del Borussia Dortmund.

Ansu Fati no forçarà i tornarà a jugar al gener

El Barça ha decidit no córrer riscos amb Ansu Fati i té previst que la seua tornada es demori fins al 2 de gener, en el partit que els blaugranes jugaran amb el Mallorca.

El del planter va estar forçant durant els últims dies per tenir opcions de jugar dimecres passat amb el Bayern a la Lliga de Campions però no va arribar a temps.D’altra banda, Mallorca i Celta no van passar ahir de l’empat (0-0) enmig d’un fort vendaval. A Segona, l’Osca va esgarrapar un punt en la visita a l’Sporting (1-1).

Imatge de l’assemblea general extraordinària de LaLiga, que va tenir lloc a Madrid.

Imatge de l’assemblea general extraordinària de LaLiga, que va tenir lloc a Madrid.DANI RÍOS /ARA

tracking