SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Més denúncies contra Benaiges per abusos

Escàndol de l'excoordinador de la base del FC Barcelona

Albert Benaiges, durant la seua etapa al futbol mexicà.

Albert Benaiges, durant la seua etapa al futbol mexicà.EFE / ULISES RUIZ BASURTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos investiguen més denúncies de persones que asseguren que quan era menors d’edat van patir abusos sexuals per part d’Albert Benaiges, excoordinador de futbol base del Barça. La investigació es va obrir arran de les denúncies presentades a diverses comissaries per víctimes dels suposats abusos sexuals, que va destapar Ara. El diari va recollir uns seixanta testimonis de persones que van patir abusos per part de Benaiges quan exercia de professor d’educació física a l’Escola Barcelona de les Corts, càrrec que va ocupar durant 38 anys.

Els entrevistats denuncien que es va masturbar davant d’ells, va fer tocaments i va organitzar jocs de caràcter sexual, fets que haurien succeït als 80 i 90. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Dani, exalumne del centre, va explicar que els abusos eren un “secret a veus” i un tema recurrent a les reunions d’exalumnes de l’escola perquè “el que passava amb ell no era normal”. Dani no sap si pot considerar-se víctima d’abusos sexuals, però sí d’un “comportament no adequat” per part del professor, que assegura que tenia “una obsessió amb la higiene” i solia entrar als vestidors fins al “fons de les dutxes” per examinar com els alumnes es rentaven.

Aquest exalumne va afirmar que també va presenciar com Benaiges va obligar dos estudiants a despullar-se davant de la classe per mostrar de quina forma s’havien de rentar els nens i les nenes, una de les situacions que va relatar el diari Ara. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va explicar ahir que s’ha obert un expedient per investigar els suposats abusos i saber “quin mecanisme va fallar”. També va dir que posen a disposició de tots els alumnes del centre la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència i “tots els recursos que se’n deriven”.

El conseller va afirmar que “l’escola ha de ser un espai lliure de tota violència. Aquestes situacions són intolerables i és necessari actuar amb la màxima fermesa”.Benaiges es va desvincular el dia 2 del FC Barcelona, on exercia de coordinador del futbol base. Nascut el 1955, és considerat un dels referents en la formació de jugadors de la base del club durant més de dos dècades. Amb l’arribada de Joan Laporta a la presidència el mes d’abril passat, va tornar com a coordinador de la base després de sortir del club el 2011.

Xavi: “Estic molt sorprès, no m’ho esperava”

Xavi, tècnic del primer equip del Barça i que va tenir Benaiges com a entrenador al planter, va assegurar ahir que “mai vaig tenir cap mena de sospita. Estic molt sorprès i afectat, no m’ho esperava”. “Sempre hem tingut un tracte excel·lent, ens ha deixat un llegat molt bo”, va afegir. Quant al partit d’avui contra l’Osasuna (16.15, Movistar), el tècnic blaugrana va dir que “no pot passar que hi hagi la sensació que la derrota està instaurada. Comença un Barça nou, amb ànima, amb il·lusió i amb ganes”.

tracking