Un nou revés del Barça

El Barça no sap sentenciar l'Osasuna en un partit en el qual es va avançar dos vegades i encaixa el gol de l'empat en els últims minuts del matx || Nico i Abde es van estrenar com a golejadors, però l'equip blaugrana segueix sense aconseguir victòries

Piqué i Busquets, després del segon gol de l’Osasuna.

Piqué i Busquets, després del segon gol de l’Osasuna.EFE

El Barcelona segueix sumit en una crisi de resultats a l’empatar ahir 2-2 davant de l’Osasuna, en un partit en el qual guanyava 1-2 després de l’estrena golejadora de Nico i Abde, però en el qual va encaixar un gol de Chimy Ávila en el minut 86 que el va privar de la victòria. Un altre revés per als de Xavi Hernández, que no estan per a ostentacions, però que semblaven tornar a Barcelona amb una necessària victòria, després de l’1-2 marcat per Abde, en una acció polèmica ja que els locals van reclamar un penal de Busquets a l’altra àrea en l’acció prèvia. Era la segona vegada que es posava davant el conjunt visitant, però l’Osasuna es va permetre pocs minuts de relaxació, va acabar sumant un punt i en va restar dos al Barça.

L’equip blaugrana, que venia d’una derrota davant del Betis i de quedar-se fora de la Lliga de Campions dimecres, segueix lluny de la zona europea i es va emportar un altre revés enmig de molts dubtes. Per molt que vulgui Xavi donar un tomb a la situació, a aquest Barça li toca patir en cada encontre.La pressió de l’Osasuna va complicar un Barça amb escassos recursos, aferrat al talent dels joves a qui s’encomana. Abde en banda esquerra va voler encarar i van faltar ajuts.

Luuk de Jong, davant de la baixa del seu compatriota Memphis, no va tenir una rematada en tot el partit i al Barça li va costar un món progressar. Ni tan sols li va valer de gaire a l’equip de Xavi el gol entre Gavi i Nico (0-1, 12’). La dupla que sembla salvar-se del malestar de l’aficionat després de l’últim pal davant del Bayern va cuinar el 0-1 en una passada mesurada al desmarcatge, que Nico entrant des de segona línia va concretar perfecte.

L’alegria no li va durar gaire al Barça. Tot just dos minuts després Rubén García va rematar sol de cap al punt de penal (1-1). De nou li va tocar patir a un Barça que amb prou feines podia jugar en camp contrari i que no creava ocasions.

Dembélé gairebé ni entrava en joc. La reacció immediata va donar a l’Osasuna més moral per al desgast en la pressió. L’inici de la segona part va somriure el Barça i va frustrar els locals en la protesta a Martínez Munuera.

D’una possible mà de Busquets a la seua àrea, la jugada va acabar a la contrària amb l’1-2 d’Abde. La contra del gol blaugrana va començar en un refús de Gavi que va topar en la mà del capità del Barça, amb l’àrbitre molt a prop. Va seguir la jugada i Dembélé va desbordar per a la centrada que va acabar al segon pal.El Barça va mantenir aquesta vegada la renda rondant la sentència amb la millora de Dembélé.

Entre el pal anímic del gol i el desgast de la pressió fins a aquell moment, l’Osasuna va perdre mossegada. Però Arrasate va moure la banqueta de cop i els locals van recuperar l’ímpetu per al tram final. Budimir i Chimy Ávila van ser molta amenaça per a un Barça que tampoc no defensa bé.

En el desgast defensiu, Dembélé va demanar el canvi, i en una pilota rifada de córner Chimy va anotar el definitiu 2-2 que manté el Barça en estat depressiu.