FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Dani Alves brilla en la reestrena amb el Barça

La Copa Maradona va ser per al Boca Juniors, més encertats als penals (2-4)

Onze inicial d’un Barça ple de joves i amb Dani Alves –dret, tercer per l’esquerra–, titular.FC BARCELONA.CAT

La tanda de penals va donar al Boca Juniors la Copa Maradona, un homenatge a l’astre argentí al cap d’un any de la seua mort, després que els 90 minuts reglamentaris acabessin amb empat (1-1) amb gols de Ferran Jutglà per al Barcelona i Exequiel Zeballos per als xeneizes, en un partit marcat per la tornada de Dani Alves.

El brasiler, que no disputarà partits oficials fins al gener, va jugar els 90 minuts i va marcar un dels penals

El gran protagonista del partit al Mrsool Park de Riad, a l’Aràbia Saudita, va ser el brasiler, que va jugar tot el partit amb el Barça i fins i tot va marcar un gol a la tanda de penals. El veterà lateral va ser el millor jugador de l’equip blaugrana i va acabar portant el braçalet de capità en el seu segon debut com a barcelonista, a l’espera de poder jugar partits oficials a partir del gener.Xavi Hernández va aprofitar aquest partit amistós ubicat entre compromisos oficials per donar minuts a jugadors que no estan tenint gaire protagonisme i per provar-ne d’altres en una posició fora de l’habitual. D’inici, Philippe Coutinho va ocupar la de nou i Yusuf Demir es va situar d’interior dret.A més, malgrat haver viatjat fins a Riad, no van entrar a la convocatòria del partit set jugadors que 48 hores abans van ser titulars al partit contra l’Osasuna: Marc-André Ter Stegen, Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Sergio Busquets, Ousmane Dembélé, Frenkie de Jong i Luuk de Jong.El Barça va jugar al ritme d’Alves, que, malgrat partir des del lateral dret –va acabar el partit com a interior–, va tenir molt protagonisme en atac, una cosa habitual en el brasiler.

En l’estrena de la seua segona etapa com a blaugrana es va prodigar molt per la banda i també va crear perill per dins. Jutglà va marcar l’1-0 al minut 51 i va empatar Zeballos al 77. El guanyador es va decidir a la tanda de penals, amb els argentins més encertats (2-4).Xavi Hernández va dir: “El resultat és el menys important, evidentment, la derrota no ens ha d’afectar gens ni mica.

A part de Dani, que pot aportar molt, hem vist futbolistes joves i alguns altres en posicions que no són les seues”.

El Govern es personarà en el ‘cas Benaiges’

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va dir ahir “que no hi hagi dubte que, si la Generalitat pot, compareixerà en el procés als efectes d’exercir l’acció penal” contra Albert Benaiges per, presumptament, haver abusat de menors d’edat quan era professor d’educació física en una escola de Barcelona. Plaja va explicar que “encara és aviat” per poder concretar quin rol ha de jugar la Generalitat, a l’espera de la investigació dels Mossos d’Esquadra.

Agüero compareixerà avui amb Laporta

El jugador del FC Barcelona Sergio Agüero compareixerà avui a les instal·lacions del club per anunciar la retirada després dels problemes cardíacs que se li van trobar el mes d’octubre passat.

“Aquest dimecres (12 hores) se celebrarà al Camp Nou la compareixença de Sergio Agüero per explicar el seu futur. L’acte comptarà amb la participació de Joan Laporta, president del FC Barcelona, i del jugador del primer equip”, va anunciar el club blaugrana.

El femení rep avui el Koege danès (21.00)

Després de les dos exhibicions en els últims enfrontaments, amb victòries de prestigi contra l’Arsenal (0-4) i el Reial Madrid (1-3), el Barcelona, femení, ja amb la primera plaça de la Lliga de Campions assegurada, aprofitarà el matx d’avui amb el Koege danès (21.00) per fer rotacions, va explicar el tècnic, Jonatan Giráldez.

Són baixa per lesió Asisat Oshoala, Bruna Vilamala, Mapi León i Andrea Falcón i Patri Guijarro, confinada.

Set nominats del Barça a l’11 Mundial

El Barcelona compta amb set futbolistes entre els candidats a l’11 Mundial de la FIFA i FIFPRO que elegeixen els vots dels mateixos jugadors i jugadores professionals. De l’equip masculí hi ha, entre vint-i-tres aspirants, Busquets, Jordi Alba, Dani Alves i Frenkie De Jong i, del femení, Alexia Putellas, Aitana Bonmatí i Irene Paredes.

El premi als guanyadors es lliurarà el pròxim dia 17 de gener a la gala dels premis The Best, que entrega la FIFA.