SEGRE

HOQUEI PATINS CLUBS

Samarretes solidàries del Cadí la Seu

El CHPA Cadí de la Seu estrena una equipació contra l'LGTBI-fòbia i la violència de gènere || El club té demanda dels socis per comprar-la

Les samarretes que van estrenar fa setmanes el club urgellenc.

Les samarretes que van estrenar fa setmanes el club urgellenc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club d’Hoquei i Patinatge Artístic Cadí la Seu d’Urgell (CHPA Cadí) es va sumar a la lluita contra l’LGTBI-fòbia i la violència de gènere amb unes samarretes que va estrenar fa unes setmanes i que han fet furor, tant que el club ha decidit que fossin la tercera equipació de tots els seus equips federats i fins i tot ha obert la possibilitat que puguin ser adquirides pels socis i aficionats, d’acord amb la demanda que han tingut des de la seua estrena. “La iniciativa va sorgir en una reunió de junta. Van pensar a fer un llaç o una cosa similar, i al final se’ns va ocórrer fer unes samarretes, però no esperàvem que tingués tanta acceptació i la gent les volgués comprar.

Ens va sorprendre”, explica el president, Joan Garreta. Inicialment les samarretes, de color lila i amb l’arc de Sant Martí al frontal, es van fer per als equips aleví i juvenil que jugaven la setmana en què se celebrava el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, el dia 25 de novembre, que es va extrapolar també a favor del col·lectiu LGTBI, però ara ja se n’han encarregat unes vuitanta equipacions més per vestir la resta d’equips federats, i també s’ha obert una llista perquè els socis que vulguin adquirir-la la sol·licitin.“El nostre objectiu era fer una samarreta per sensibilitzar sobre la necessitat d’acabar amb la violència de gènere contra les dones i en suport al col·lectiu LGTBI+. Som conscients que simplement és un petit gest, que fa falta molta sensibilització en aquest sentit i no podem tolerar cap tipus de violència i/o discriminació.

Hem de continuar treballant per erradicar de la societat aquest tipus d’actituds”, va afegir Garreta. Ara passarà a ser la tercera equipació de la secció d’hoquei, des de l’equip prebenjamí fins al sènior que milita a la divisió de Primera Catalana, en total, deu equips i prop d’un centenar de jugadors.

La secció de patinatge va votar en contra de l’escissió del club

El CHPA Cadí va celebrar fa unes setmanes una assemblea extraordinària per debatre l’escissió de la selecció de patinatge, que anys enrere ja es va separar per crear una nova entitat, encara que més tard va tornar a fusionar-se.

A la votació van guanyar per 50 vots a 29 els partidaris de mantenir-se en el club. “Va ser una petició d’una part de la secció de patinatge. Vam fer una assemblea i més de la meitat dels assistents van votar que no, de manera que tot segueix igual”, assenyala Garreta.

La secció d’hoquei del Cadí viu el seu millor moment esportiu, ja que enguany competeix per primer cop en la seua història a la Primera Catalana, després d’ascendir la campanya anterior. “Mai havíem competit en aquesta categoria i de moment estem a dalt. L’objectiu és pujar a Nacional Catalana, perquè més amunt ja no podem suportar-ho econòmicament”, va assenyalar Garreta.

tracking