SEGRE

FUTBOL PRIMERA DIVISIÓ

Agüero: “La salut és el primer”

El davanter argentí del FC Barcelona confirma entre llàgrimes la seua retirada del futbol professional per problemes cardíacs || A l'acte va assistir Pep Guardiola, el seu tècnic al Manchester City

Sergio Kun Agüero, molt emocionat, ahir durant l’anunci del seu adeu al futbol professional.

Sergio Kun Agüero, molt emocionat, ahir durant l’anunci del seu adeu al futbol professional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’argentí Sergio Kun Agüero va confirmar ahir la seua retirada del futbol professional, als 33 anys, a causa de l’arrítmia cardíaca que va patir el passat 30 d’octubre en un partit amb el Barcelona, una decisió que ha pres perquè “la salut és el primer”. L’anunci, ja esperat, va tenir lloc en un acte celebrat a les grades del Camp Nou al qual van assistir, entre d’altres, el president de l’entitat, Joan Laporta, la plantilla del Barcelona, i Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, club en el qual Agüero va militar entre els anys 2011 i 2021. “Aquesta conferència és per comunicar-los que he decidit deixar de jugar al futbol professional.

És un moment molt dur, però soc molt feliç per la decisió que he pres. El primer és la meua salut”, va explicar entre llàgrimes l’internacional argentí, exjugador d’Independiente de Avellaneda, Atlètic de Madrid, Manchester City i Barcelona. El club va instal·lar una tarima a la tribuna de l’estadi, on va col·locar també una pantalla amb una foto del jugador amb la samarreta blaugrana i el missatge “Culer una vegada, culer per sempre”.

Agüero va aparèixer passat el migdia, acompanyat al faristol per Laporta, i es va asseure en una cadira al costat del president. Va estar tres minuts plorant fins que va començar un discurs explicant els motius de la decisió. “Vaig prendre la decisió fa deu dies.

Vaig fer tot el possible per veure si hi havia alguna esperança, però no n’hi ha hagut gaires”, va afirmar, revelant continuarà vinculat amb el futbol.El passat 30 d’octubre, Agüero va haver de retirar-se abans que finalitzés la primera part del partit de Lliga contra l’Alabès per un malestar toràcic que després es va detectar que havia estat causat per una arrítmia cardíaca. Després de nombroses proves els metges han determinat que aquesta malaltia cardíaca no li permetrà seguir jugant a l’elit. “Quan em vaig fer la primera prova física a la clínica, els metges em van trucar per dir-me que hi havia una possibilitat molt gran que no seguís com a professional.

No va ser fàcil, ho anava processant pel que em deia el metge. Quan em van trucar i em van dir que era definitiu, vaig tardar uns dies més a processar-ho”, va admetre. No obstant, va enviar un missatge optimista sobre el succeït: “Al final que m’hagi passat ara amb 33 anys és positiu, perquè avui estic explicant-ho.” Sergio Kun Agüero va debutar com a professional a l’Independiente de Avellaneda de l’Argentina amb només 15 anys i a Europa ho va fer amb l’Atlètic de Madrid (2006-2011), d’on va fer el salt al Manchester City (2011-2021), club en què es va convertir en una llegenda al guanyar 15 títols i marcar 260 gols, el màxim anotador de la història del club.

L’estiu passat va fitxar pel Barcelona, on només ha pogut jugar 165 minuts, repartits en cinc enfrontaments. En total, es retira havent jugat 663 partits, en els quals ha marcat 379 gols. En la seua vida privada, va estar casat durant cinc anys amb Giannina Maradona, filla de Diego Maradona, amb qui va tenir un fill, Benjamín Agüero Maradona.

A més dels quinze títols amb el City, entre els quals cinc Lligues, va guanyar amb l’Atlètic la Lliga Europa i la Supercopa UEFA i, amb Argentina, dos Mundials Sub-20, un or olímpic i una Copa Amèrica aquest mateix any. El Barça, amb moltes suplents, va acabar la fase de grups de la Lliga de Campions femenina amb ple de triomfs amb la victòria per 5-0 en el tràmit davant del Koege danès. L’equip tenia assegurat l’accés a quarts com a primer de grup.

Xavi Hernández: “Et trobarem a faltar”

L’entrenador del Barcelona, Xavi Hernández, va qualificar d’“impecable” la carrera de Sergio Agüero i va admetre que “trobarà a faltar” l’argentí. “Una carrera impecable, et trobarem a faltar, Sergio Kun Agüero”, va escriure l’entrenador en una publicació al seu compte d’Instagram al costat d’una foto en la qual apareix amb l’exinternacional argentí a l’acte de comiat celebrat ahir al Camp Nou i en el qual Xavi va ser un dels convidats.

Messi: “Enyoraré molt estar amb tu”

Leo Messi va enviar un missatge molt afectuós al seu amic Sergio Kun Agüero.

“Pràcticament tota una carrera junts, Kun.. Hem viscut moments molt macos i altres que no ho han estat tant, tots ells ens han fet unir-nos cada vegada més i ser més amics”, va escriure. “Amb la gran alegria d’aixecar la Copa Amèrica fa tan poquet.

T’estimo molt, amic meu, enyoraré molt ser amb tu a la pista amb la selecció!”, va escriure Messi.

“Ha estat meravellós veure’t jugar”

Andrés Iniesta, jugador del Vissel Kobe japonès, va assegurar a les xarxes socials que “ha estat meravellós veure’t jugar completant una carrera espectacular. I un plaer també haver-te tingut com a rival”, va afirmar el futbolista manxec, que el 2018 va deixar el Barcelona per fitxar pel club nipó.

“Molts ànims, et desitjo el millor @aguerosergiokun !”, finalitzava Iniesta sobre una fotografia de Sergio Agüero amb la samarreta del Barcelona.

Argentina li agraeix “tants gols i alegries”

La selecció argentina de futbol va expressar ahir el seu agraïment al Kun per “tants anys de futbol, gambetas, gols i alegries” amb l’Albiceleste. “#FuerzaKun Gràcies, estimat @aguerosergiokun ! Gràcies per tants anys de futbol, gambetas, gols i alegries amb l’Albiceleste.

Estaràs per sempre als cors de cada argentí i t’encoratjarem tota la vida [signe de mans aplaudint] Tot el millor per al que vingui!”, va difondre a Twitter.

Sergio Kun Agüero, molt emocionat, ahir durant l’anunci del seu adeu al futbol professional.

Sergio Kun Agüero, molt emocionat, ahir durant l’anunci del seu adeu al futbol professional.EFE

tracking