SEGRE

BÀSQUET LEB OR

El Força Lleida vol jugar si l'Osca no té positius

Demana explicacions a la FEB per la decisió de suspendre el partit de demà

Michael Carrera, en una acció del partit contra el Corunya del passat dia 5.

Michael Carrera, en una acció del partit contra el Corunya del passat dia 5.POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Força Lleida ha demanat explicacions i aclariments a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB), per la decisió de dimarts de suspendre el partit que havia de jugar demà contra l’Osca al Barris Nord, després que ahir el club oscenc anunciés a les xarxes socials que tota la plantilla tornava a entrenar-se a l’haver donat tots negatiu a les proves PCR. “Volem que ens certifiquin si la decisió s’ajusta als protocols”, va explicar el president de club lleidatà, Albert Aliaga. “Dimecres tenen partit amb el Melilla i no s’ha suspès.

Si tenen Covid s’ha de suspendre. I segons el protocol, fins i tot tenint dos jugadors afectats, el duel s’ha de jugar. Només demanem que ens expliquin la decisió”, va afegir.

La plantilla de l’Osca es va confinar dilluns després que l’Oviedo, el seu últim rival, anunciés que tenia tres casos positius. Els jugadors oscencs es van fer una PCR dimarts i la FEB, abans de conèixer els resultats, va anunciar que el partit se suspenia. Ahir l’Osca va comunicar que tots havien donat negatiu, encara que quatre jugadors se sotmetrien a una altra prova al mostrar símptomes de Covid.El Força Lleida va emetre ahir un comunicat en el qual explicava que van demanar a Ferran Aril, president de la Catalana i vicepresident de l’Espanyola, “que es facin les gestions que siguin oportunes amb la Federació Espanyola de Bàsquet per saber si la decisió que aquesta va prendre d’ajornar l’enfrontament quan encara no s’havien realitzat les proves PCR als jugadors de l’equip visitant era una decisió presa dins del protocol i la normativa”.

El club també va informar que el cap dels serveis mèdics, el doctor Xavier Peirau, va demanar als serveis mèdics de la FEB “la certificació dels resultats per veure si entra dins del protocol per suspendre el partit”.El comunicat afegia que “el club es posiciona a favor de complir la normativa i, si aquesta decisió es va prendre seguint les pautes establertes, hi està completament a favor. Però si la decisió no segueix el protocol, el Força Lleida considera que el partit que estava previst per al divendres 17 de desembre s’hauria de jugar”.

tracking