SEGRE

POLIESPORTIU ACTIVITATS

SOS de l'esport femení

Una jornada celebrada ahir a Lleida aborda el problema de les esportistes per aconseguir patrocinis || Per a la periodista Olga Viza, l'esport no té gènere

Olga Viza, durant la tertúlia amb les judokes López i Usabart, i la medallista olímpica María Vasco.

Olga Viza, durant la tertúlia amb les judokes López i Usabart, i la medallista olímpica María Vasco.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“El camí per arribar a uns Jocs necessita molt esforç i preparació per a qualsevol esportista però, en el cas de les dones, la poca visibilitat dels seus èxits esportius fa més difícil aconseguir patrocinis que són absolutament imprescindibles per entrenar-se a aquests nivells.” Així ho van manifestar ahir les judokes Estrella López i Carla Ubasart, en el marc de la III Jornada Comunicació, Dona i Esport #EllasSonDeAquí organitzada pel grup Nufri a l’Auditori Enric Granados en què van participar, al costat de la medallista a Sydney 2000 María Vasco, en la primera de les ponències conduïda per la periodista i escriptora Olga Viza. López i Ubasart van remarcar la importància del patrocini #EllasSonDeAquí de Manzanas Livinda, que han obtingut aquest any per segona vegada i que els ajudarà en la seua preparació per arribar a París 2024. Per la seua part, Viza va dir a aquest diari que “quan vaig començar com a periodista esportiva no era conscient que fóssim pioneres Mari Carmen Izquierdo, Mercedes Milá i jo.

No vam tenir problemes. És que la vida no té gènere i l’esport, per tant, tampoc”, va remarcar. La jornada, conduïda pels periodistes Artur Peguera i Montse Busquets, va seguir amb la intervenció d’Alicia Pérez, atleta internacional de fons, amb un bronze en un Mundial de 50 km i actual rècord d’Espanya; que va parlar de Salut i Esport.

També hi va haver una tertúlia entre periodistes esportives, entre les quals Eva Cortijo (Lleida TV), i va concloure amb l’emissió del documental 5 años EllasSonDeAquí.

tracking