El Cadí la Seu guanya l'IDK després de dos pròrrogues i s'assegura la seua presència a la Copa

Va saber patir davant d'un equip molt físic

Laura Peña intenta entrar a cistella davant de l’oposició de Stephanie Madden.

Laura Peña intenta entrar a cistella davant de l’oposició de Stephanie Madden.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu es va assegurar la presència a la pròxima Copa de la Reina de València després de guanyar ahir l’IDK Euskotren (60-57), en un trepidant matx que va necessitar dos pròrrogues per resoldre’s. Les urgellenques van saber patir davant d’un rival molt més físic i van sumar la novena victòria de la temporada, que els dona la classificació matemàtica per al torneig del KO. El Cadí va sortir molt endollat al partit i va completar els tres primers atacs sense fallar, contra un IDK molt desencertat que es va aprofitar del poder interior, i va aconseguir segones i fins a terceres opcions per situar-se al davant (8-11).

Canut va haver de parar el partit després d’encaixar un 2-9 de parcial, però les seues instruccions no van donar el fruit desitjat i l’equip va acabar el quart darrere al lluminós, davant d’un quadre donostiarra sustentat en l’encert de Brown i, especialment, Harden (14-19). Però el segon període ja va ser una altra història. El quadre urgellenc va tancar millor el rebot i va recuperar l’efectivitat ofensiva.

Complert el primer minut, Azu Muguruza es va veure obligada a demanar temps mort després d’encaixar un parcial de 7-0, amb Raventós exercint de revulsiu amb cinc punts, inclòs un triple. Encara que l’IDK va poder igualar el marcador (23-23), una altra escomesa local, ara amb Etxarri de protagonista (29-25), obligava l’entrenadora guipuscoana a parar de nou el duel. Aquest cop no li va anar tan bé, ja que el Cadí va assolir la màxima renda (33-25) gràcies a dos cistelles de Pivec i Lukacovicova, mentre que Yurena Díaz, que tornava a la Seu com a rival, tancava la primera part (33-27).

A la tornada dels vestidors el Cadí va donar continuïtat a la seua bona dinàmica per assolir una màxima renda d’11 punts, amb un 6-1 de sortida (39-28) que va obligar Muguruza a aturar el joc. Quatre minuts van tardar les donostiarres a anotar, però quan ho van fer, van encadenar un parcial de 0-8 per reduir la renda a només tres (39-36). Raventós va tornar a acudir al rescat i amb un triple va trencar la dinàmica, però Harden va estrènyer encara més el marcador al final del període amb cinc punts seguits (42-41).

L’últim quart va ser una guerra de nervis en què el Cadí va sobreviure amb prou feines. L’IDK va tornar a dominar a la zona amb Coulibaly i un triple d’España li va donar una renda de quatre punts (47-51, m.35). Les urgellenques van estrènyer en defensa i van assecar l’atac de les donostiarres, que van ser incapaces d’anotar en els últims cinc minuts.

Al contrari, el Cadí, tot i malgastar tirs lliures, va empatar i va tenir l’última possessió per guanyar el matx, però Etxarri, la millor ahir, va errar el llançament. L’enfrontament se n’anava a la pròrroga, on els nervis es van fer encara més patents. Prova d’això és que cada equip només va ser capaç d’anotar dos punts en cinc minuts, cosa gairebé de rècord, de manera que el segon temps extra estava servit.

Allà van millorar tots dos. Un triple de Pivec tot just arrancar va donar un avantatge crucial a les de Bernat Canut, que sempre van anar al davant. Van arribar a manar per quatre punts (58-54) després d’una cistella d’Etxarri, però l’IDK no havia dit l’última paraula.

De nou el poder interior de Coulibaly va donar aire al Gipuzkoa, que va arribar a situar-se 60-57, amb pilota per al Cadí amb un minut i 12 segons de joc. Els dos equips van errar un atac i quan faltaven 18 segons, Lukacovicova va tenir l’ocasió de sentenciar des de la línia de personal, però va donar més emoció al partit fallant els dos trets. L’IDK va tenir la seua oportunitat, però el triple de Cornelius no va entrar i el Cadí, agònicament, va acabar enduent-se el triomf i el bitllet per a la Copa de la Reina, que l’any que ve tornarà a tenir València com a escenari.

“Anar a la Copa és un gran premi”

Bernat Canut va tornar a posar en relleu el treball de les jugadores després d’assegurar-se la Copa. “De vegades és perillós perquè sembla que hi hàgim de ser cada any. Dels últims cinc, aquesta serà la nostra tercera participació.

Qui conegui el potencial tècnic i econòmic de la resta d’equips de la Lliga deu saber que és una fita molt important. És difícil demanar-li més a aquest equip jove que es reinventa cada any per accedir a una Copa que és molt il·lusionant i un gran premi”, va assenyalar el tècnic, que va destacar el treball defensiu. “Sabíem que seria un duel molt disputat, amb un IDK amb molt físic, per això havíem d’estar molt bé al darrere per poder competir.

S’ha guanyat la batalla en la defensa”, va asseverar.