ESPORTS

Un gol de Nico recupera un triomf que se li escapava al Barça després d'igualar l'Elx el 2-0

l debutant a l'onze, Jutglà, va obrir el camí i el va seguir un magistral i aclamat Gavi

Els jugadors blaugrana celebren el gol del triomf contra l’Elx.

Els jugadors blaugrana celebren el gol del triomf contra l’Elx.EFE

Un jugador de 17 anys que juga com si en tingués 30, Pablo Páez Gavira Gavi, va confirmar ahir al Camp Nou que és l’elegit per liderar la nova era del Barcelona anunciada per Xavi Hernández, que va veure com el seu equip va tornar a patir de valent per sumar un triomf que, per joc i resultat, semblava que tenia encarrilat després de la primera meitat. I és que el Barça guanyava per 2-0 al descans després de materialitzar probablement els millors quaranta-cinc minuts de la temporada. I ho va fer de la mà de jugadors talentosos, insultantment joves i amb molta fam com Gavi, Ez Abde o Jutglà, que debutava com a titular sent el davanter de referència.

Va sortir el Barça disposat a acomiadar, a casa, el seu particular annus horribilis amb una victòria per seguir creixent i recuperar la malmesa confiança. A Jutglà li anul·larien per fora de joc l’1-0 als dos minuts de partit, però obriria la llauna un quart d’hora més tard al rematar de cap des del primer pal un córner botat per Dembélé. Gairebé sense temps per a les celebracions arribaria el golàs de crac firmat per Gavi, que es convertia en el tercer blaugrana més jove a marcar a la Lliga amb 17 anys i 135 dies, després d’Ansu i Bojan.

El jove centrecampista sevillà rebia a la línia de tres quarts per desfer-se de Mascarell amb un control orientat d’esperó, trencava Roco en la conducció i enviava la pilota a la fusta del pal dret de la porteria d’Edgar Badia per anotar el segon. El Camp Nou va començar a corejar el seu nom.El Barça continuaria abocat a l’àrea d’un tímid Elx, que l’hi va posar fàcil al quedar-se a mig camí en les seues intencions, perquè ni va anar a buscar a dalt el rival ni tampoc va apostar per tancar-se descaradament al darrere. Malgrat que ja se sap que a aquest Barça se li pot fer mal amb molt poc.

I el quadre il·licità hauria pogut marcar a pilota aturada, quan Roco va controlar amb el pit un llançament de falta des de la frontal i va enviar la rematada als núvols quan es disposava a afusellar Ter Stegen a l’àrea petita. El guió del partit va fer un gir inesperat. I és que en tot just dos minuts, l’Elx empatava l’encontre.

Primer Morente afusellava Ter Stegen en una contra i, a la jugada següent, el lleidatà Pere Milla, que acabava d’entrar al camp, rematava de cap en planxa i absolutament sol anotava el 2-2.Jutglà, amb Badia pràcticament batut, rematava alt poc després, i Xavi el canviava per Nico per deixar Gavi com a fals 9. El Barça tot just tenia mitja hora per despertar-se d’un malson immerescut. Nico va tenir una doble ocasió, però la primera rematada la salvava la defensa il·licitana sobre la línia de gol i la segona arribaria a les mans d’Edgar Badia.Però quan ja tot semblava perdut, Gavi apareixia de nou per combinar amb Dembélé i cedir sobre la línia de fons la pilota a Nico perquè aquest anotés el 3-2 i desfermés la bogeria d’un Camp Nou orfe d’ídols.

“Gavi, Gavi, Gavi!” rugia la grada. I Xavi, per fi, va poder respirar tranquil

El centrecampista sevillà, que va anotar el segon gol blaugrana, és el tercer més jove del club a marcar

Xavi Hernández: "Els joves marquen diferències"

L’entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández, va qualificar de “tres punts d’or” el triomf (3-2) contra l’Elx, de nou gràcies al talent precoç de Gavi, Nico o Abde, en un xoc disputat però que va finalitzar amb victòria.

“Quan dic que marquen diferències no estic enviant un missatge als veterans. El treball que estan fent Busquets, o Piqué, o Jordi, De Jong, Ter Stegen és espectacular. El que sorprèn és que són jugadors de disset o divuit anys els que estan donant les assistències i fent els gols, però no és una crítica per als altres”, va assenyalar Xavi en roda de premsa al Camp Nou.

“Estic encantat amb l’equip i aquest és el camí, són tres punts d’or. S’ha de tornar al model de joc, que l’havíem perdut, aquest és el futur del club. Hem fet un partit molt bo fins al gol de l’Elx”, va afegir.

El preparador blaugrana va destacar sobretot el nivell que mostra Gavi i va excusar Frenkie de Jong. “No ha estat amb la fluïdesa de Gavi i Nico, però ha fet un esforç espectacular, ha tingut molèsties tota la setmana. Fa un treball fosc molt bo i ja és un tema de fatiga, ha jugat tots els minuts”, va apuntar el tècnic blaugrana.De Gavi va dir: “Sorprèn l’edat, que té disset anys, marcant diferències, una assistència i un gol, més tot el treball, que segueixi així, no té sostre.

Els jugadors de segona línia ens han d’ajudar i ho estan fent. Ens hem complicat nosaltres sols, hem pogut sentenciar molt abans”, va afegir.“No he estat aquí en sis anys i hi ha coses que sorprenen. A nivell tàctic, no sé qui és el responsable, però està passant i per això ens està costant més del normal”, va acabar, fent referència a aquesta pèrdua d’estil en el Barça que ja va valorar a la prèvia.