SEGRE

POLIESPORTIU COVID

Les carreres hauran de fer sortides esglaonades

Suspenen la Sant Silvestre del Pont de Suert i la Cursa de l'Indiot es manté

La Cursa de l’Indiot de Mollerussa es va presentar ahir a l’ajuntament de la capital del Pla.

La Cursa de l’Indiot de Mollerussa es va presentar ahir a l’ajuntament de la capital del Pla.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les noves restriccions aprovades ahir pel Govern per contenir l’expansió de la Covid-19 afectaran de ple les carreres atlètiques que per aquestes dates nadalenques es disputen a la província de Lleida. Entre les mesures adoptades, que si són aprovades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya entraran en vigor a partir d’aquest divendres, 24 de desembre, i tindrien una vigència de catorze dies (més informació a la pàgina 5), destaca l’obligatorietat de fer sortides de forma escalonada per evitar les aglomeracions. “En el cas de carreres i activitats exteriors, la sortida serà escalonada per mantenir la distància i caldrà portar la mascareta sempre que no s’estigui fent l’activitat”, segons resa el comunicat fet públic ahir.

Alguns organitzadors, com l’Associació Alètica Xafatolls de Mollerussa, responsable de la Cursa de l’Indiot d’aquest diumenge, ja contemplava aquesta possibilitat atès l’augment de contagis, tot i que encara no ha pres una decisió sobre el nombre d’atletes que hi haurà a cada sortida ni la temporalitat. El que sí que és segur és que la prova es disputarà com ja estava previst

La cursa de Mollerussa ja supera els 400 atletes inscrits i l’organització confia a assolir els 700

D’aquesta forma, Mollerussa recupera diumenge, festivitat de Sant Esteve, la seua popular Cursa de l’Indiot, que va haver de ser suspesa l’any passat per la pandèmia. L’organització espera assolir els 700 participants –actualment ja se superen els 400– en una edició amb novetats.

Aquest any els atletes tindran dos recorreguts a escollir, un de 5 quilòmetres i un altre de 10, ambdós puntuables per a la Lliga Ponent. La sortida de les dos distàncies es donarà a les deu del matí, mitja hora abans que en edicions anteriors, des de la plaça Manuel Bertrand i el recorregut transitarà pels principals carrers de la capital del Pla, com l’avinguda del Canal, el camí de Belianes o el passeig de la Sardana, cosa que implicarà talls de trànsit entre les 10.00 i les 11.30. Els guanyadors, com és tradició, s’emportaran com a premi un gall dindi envasat i els tres primers classificats rebran aus com pintades, perdius i pulardes, juntament amb un trofeu al·legòric de la competició.D’altra banda, seguint els passos de la Sant Silvestre de Lleida, que dilluns va anunciar la suspensió, la del Pont de Suert també ha decidit ajornar la seua prova, mentre que la resta de carreres Sant Silvestre de la província, així com la Cursa dels Nassos d’Oliana, estan estudiant què fer.

Aforaments al 70 per cent en pavellons i gimnasos

L’esport, que havia recuperat la normalitat després d’un any i mig ple de restriccions, s’ha vist de nou afectat pels últims índexs de contagi, que han obligat el Govern a recuperar part de les mesures, que en l’àmbit esportiu afecten especialment l’aforament als equipaments, inclosos gimnasos i piscines, que retornaran al 70% tant a l’interior com a l’exterior. El passaport Covid continuarà sent obligatori per accedir als gimnasos. Els recintes esportius podran obrir el 70% en exteriors i també en espais tancats, com els pavellons, i les assemblees estaran limitades al 70% de nou.

La Generalitat també ha demanat reduir l’aforament dels espais on es faci esport federat al 70% de la capacitat.Pep Castarlenas, director de l’Ekke, es va mostrar resignat davant de les noves mesures, encara que va reconèixer que de moment no “ens afecten gaire”. “En el nostre cas, al ser una instal·lació bastant gran, la incidència és menor. Segurament haurem de reduir el nombre de participants en algunes classes dirigides, però tampoc ens afectarà gaire, i menys en aquestes dates de Nadal en les quals hi ha menys afluència de gent.

Si aquestes restriccions les mantenen després de festes ja em preocuparà una mica més”, va indicar.“El pitjor és que psicològicament estem tocats. Quan veus que et tornen a posar restriccions, la moral de la gent es veu afectada”, va afegir.

El Força Lleida podria tenir doble afectació

L’ICG Força Lleida serà un dels clubs lleidatans afectats per les noves restriccions d’aforament, que tornen al 70 per cent.

Encara que no tindran gaire incidència al tenir el pavelló Barris Nord una capacitat per a 6.100 espectadors, suficient per assumir els 2.000 de mitjana que acudeixen als partits, la mesura sí que afectarà dos encontres, ja que l’equip de Gerard Encuentra enllaça dos duels a casa, el primer aquest dimarts vinent davant del Girona de Marc Gasol i després el 9 de gener contra l’Oviedo.

Ajornat l’Estatal de base de bàsquet

La Federació Espanyola de Bàsquet va acordar ahir l’ajornament dels Campionats d’Espanya de seleccions autonòmiques, cadet i infantil, que estaven previstos del 4 al 8 de gener del 2022 a la província de Huelva a causa de la situació de la pandèmia. La FEB va informar en un comunicat que s’havia va reunir ahir de manera extraordinària i amb caràcter urgent amb la comissió de president autonòmics amb motiu de la situació, acordant posposar el torneig del 9 al 13 d’abril a la mateixa seu.

tracking