SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

Desbandada al Lleida Esportiu: Deu jugadors demanen anar-se'n per falta de cobrament i el club intenta in extremis retenir-ne sis

El club diu que deu jugadors van sol·licitar la baixa davant de l'AFE al deure'ls almenys 3 nòmines i que ho ha esmenat amb 6 d'ells || No retindrà Araujo i Inglés i vol negociar amb Modest

Els jugadors del Lleida celebren la victòria davant del Brea dissabte passat.

Els jugadors del Lleida celebren la victòria davant del Brea dissabte passat.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu jugadors de la plantilla del Lleida Esportiu s’han acollit davant de la comissió mixta AFE-Segona RFEF al procediment abreujat per a la cancel·lació anticipada de la llicència federativa, això és, la sol·licitud de la baixa del club, a l’acumular-se almenys tres nòmines impagades. Va ser el mateix club el que ho va revelar en un comunicat i va fer públics els noms. Són Quim Araujo, Joanet, Yasser, Pereira, Monterde, Colau, Modest Notario, Sanku Jabbie, Pedro Inglés i Adrià Pladevall.

Però, tot seguit, el club va comunicar que amb sis d’ells (Joanet, Yasser, Pereira, Monterde, Sanku i Pladevall) ho ha esmenat per parar el procediment. Això suposaria que el club hauria salvat el procediment pagant a aquests jugadors per evitar la desbandada. Val a recordar que, segons la reglamentació, hi ha d’haver 7 jugadors del primer equip al camp i 14 amb llicència P.

En canvi, el Lleida diu que no intentarà solucionar el pagament a un dels capitans Quim Araujo i a Pedro Inglés. En aquests dos casos, segons el comunicat, se’ls deixa a la seua lliure elecció seguir endavant amb la baixa o quedar-se a la plantilla. I és que hi ha jugadors amb anteriors experiències amargues que no han acceptat pagarés que després no tenen fons.

Hi ha diversos casos especials com el de Colau, al qual el club va rescindir el contracte al costat del del tècnic Asier Eizaguirre el 2 de desembre quan la plantilla va denunciar la seua situació en roda de premsa amb representants de l’AFE. I així ho fa constar el comunicat, que Colau ja va causar baixa i, per tant, no afecta el procediment abreujat. En aquest cas, el club hauria al·legat. I després està Pladevall, que es va deslligar de la plantilla, però que el club considera que hi segueix. També assenyala el club que a Modest Notario se li ha fet una proposta de pagament, que aquest ha de valorar, i si no l’accepta podrà seguir amb la tramitació de la baixa. S’ha de recordar que, segons el reglament del procediment abreujat, “un futbolista podrà sol·licitar la tramitació quan el seu Club/SAD li degui quantitats com a conseqüència de l’impagament de les seues retribucions per un import igual o superior a tres mensualitats, independentment que siguin consecutives o no, parcials o totals, o algun termini de fitxa de la temporada en curs o quantitats ajornades d’altres temporades, sempre que l’import sigui equivalent a tres mensualitats”. També indica l’esmentat reglament que “el Club/SAD tindrà un termini de tres dies hàbils, des de la data de recepció de la sol·licitud, per contestar i aportar les proves que consideri convenients per acreditar el que manifesti”.

Amics del Lleida presenta la seua idea a la Paeria

L’Associació Amics del Lleida va presentar ahir al regidor d’Esports Ignasi Amor la seua proposta de crear un club de futbol popular, que ja compta amb diversos referents a Espanya, després que a Salamanca l’Unionistas trenqués les regles amb una entitat dirigida pels mateixos aficionats. La seua filosofia és atorgar veu, poder i participació a l’aficionat, una cosa que s’ha perdut en el futbol actual. El seu president, Andreu Ratés, va entregar a Amor el dossier amb les bases que regeixen el projecte de creació del club.

tracking