SEGRE

Gerard Encuentra: “La mentalitat que tenim ens fa ser molt perillosos”

Entrenador de l’ICG Força Lleida

Gerard Encuentra tindrà el dubte de Shaquille.

Gerard Encuentra tindrà el dubte de Shaquille.POL PUERTAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada a la banqueta de l’ICG Força Lleida de Gerard Encuentra, un entrenador de Lleida que s’ha guanyat el crèdit des de baix i amb les idees molt clares, ha capgirat totalment un equip que ha passat en pocs mesos de consumar el seu descens a la LEB Plata a ser la revelació de l’any, mirant de tu a tu els grans i firmant la millor arrancada de la història del club.

Ell ho té clar, l’èxit rau en el grup. “És un inici coral, tots anem a l’una i ningú no juga pels seus números. Hi ha una unió molt gran al vestidor”, assegura el tècnic.

“La clau són els jugadors, que treballen molt bé en el dia a dia, són bons, tenen gana, ambició i il·lusió per millorar, i van a mort amb tot el que els plantegem. Hem guanyat confiança amb les victòries en aquest inici de Lliga i tenim una mentalitat que ens fa ser molt perillosos”, apunta. Encara que la força rau en el conjunt, hi ha jugadors que en aquesta arrancada de temporada han sobresortit per sobre d’altres.

Al marge de Michael Carrera, l’MVP de la Lliga i el rendiment del qual està confirmant les expectatives creades amb ell, n’hi ha altres que també han estat claus, com Thomas Schreiner, el timó d’aquest equip. “És un entrenador dins de la pista, veu el bàsquet molt fàcil. Per a un club com el nostre és un luxe tenir-lo.

Està exercint aquest lideratge potser silenciós, perquè no és tant de números, però dins de l’equip és una peça molt important. De vegades ho dic, que sembla que jugui a la Play Station, perquè s’anticipa als moviments de les defenses i fins i tot del seu mateix company”, assenyala Encuentra.Un altre dels que estan brillant és Mark Hughes, del qual el tècnic va ser el principal valedor. “El coneixia de la seua etapa a la LEB Plata i no em sorprèn gens com està jugant”, va assenyalar Encuentra, que també va lloar un dels seus principals comodins, Ignacio Rosa, que davant l’absència d’interiors durant la pretemporada va ser el seu recurs.

“Pot obrir el camp i entén molt bé el joc. També ens dona un altre cinc diferent i un ventall de possibilitats que avui dia és molt important en el bàsquet”, va afegir.Malgrat que l’equip va amb una projecció que apunta a play-off, Encuentra prefereix anar amb calma. “Encara queda molt, però sí que la il·lusió que tenim i les ganes que hi ha ens han de portar a ser una mica més ambiciosos, però ara mateix no pensem en el play-off, ens queda molt lluny.

Sincerament, cap jugador crec que hi pensi ara, sinó en el dia a dia i a fer bé les coses. Estem contents, tenim il·lusió i ambició, i tant de bo puguem celebrar al final de la fase regular una classificació per al play-off que fa anys que no passa i que Lleida es mereix. Però no podem posar-nos més pressió de la que toca”, sentencia el tècnic lleidatà.

tracking