SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

Deutes AFE per 300.000 euros

Entre l'actual plantilla i exjugadors del Lleida Esportiu van presentar al sindicat de futbolistes un total de 32 denúncies per impagaments del club || Si no els salda, no podrà fitxar en aquest mercat

Sanku, un dels jugadors que han sol·licitat la baixa, durant l’escorcoll policial del 5 d’octubre.

Sanku, un dels jugadors que han sol·licitat la baixa, durant l’escorcoll policial del 5 d’octubre.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Futbolistes de l’actual plantilla i exjugadors del Lleida Esportiu van presentar un total de trenta-dos denúncies per un import global de més de 300.000 euros davant de la comissió mixta AFE-Segona RFEF, segons ha pogut saber aquest diari. L’impagament de les quantitats aprovades per aquesta comissió comporta la suspensió dels serveis federatius al club deutor i no es pot, entre altres coses, fitxar al mercat hivernal fins al pagament dels diners que es deuen. No és una situació nova al Lleida.

La temporada passada ja va ser acusat de deutes per l’AFE i el llavors president Albert Esteve va respondre a través de Twitter al comunicat del sindicat de futbolistes amb sorna i adjuntant una imatge amb la qual volia demostrar que el club sí que havia fet la transferència bancària per pagar els deutes amb data 30 de desembre, que era el dia límit per saldar-les.I la temporada 2019-20, també per aquestes dates, l’AFE va tornar a citar el Lleida com un dels clubs amb deutes amb jugadors. Llavors el club va respondre, per boca del tècnic Molo, que si haguessin volgut fitxar ho haurien fet. És a dir, no van pagar perquè no van voler.

L’única incorporació que va fer el club va ser la del centrecampista Provencio, que va arribar després de la baixa per lesió de llarga durada d’Álex Felip.S’ha de recordar que pel que fa a la sol·licitud de la carta de llibertat per part de deu jugadors, a través del procediment abreujat, el club ha evitat la marxa de sis d’ells (Joanet, Yasser, Pereira, Monterde, Sanku i Pladevall). A partir de tres mensualitats degudes, els jugadors poden sol·licitar la baixa, encara que per a l’execució d’aquesta situació extrema s’atorguen al club deu dies de pròrroga per posar-se al dia des de la petició. Al contrari, el club no té intenció de pagar Quim Araujo i Pedro Inglés, per la qual cosa se’ls dona llibertat per marxar o per quedar-se a la plantilla.

Sempre a la desesperada i a l’últim moment, el Lleida ha intentat evitar la fuga massiva de jugadors, ja que la reglamentació exigeix alinear almenys set jugadors del primer equip.D’altra banda, la plantilla blava està citada per tornar al treball dilluns a la tarda.

Amics del Lleida vol crear un equip dels socis i sostenible

La proposta de l’Associació Amics del Lleida de crear un equip de futbol popular desgrana en un dossier informatiu les principals premisses de l’ideari del projecte: un club democràtic en el qual tinguin veu i vot els socis i que sigui sostenible econòmicament ajustant el pressupost als ingressos previstos. En aquest sentit, Amics del Lleida deixen clar que no crearà un nou club si abans no desapareix el Lleida Esportiu i pel que fa al nom, els símbols com l’escut i l’himne, i els colors de l’equipació esportiva, diuen que seran “elegits democràticament pels socis, que seran els propietaris del club”.Parlen de criteris de sostenibilitat i de deute zero i que no gastaran més del que es pugui generar.

Asseguren, al dossier, que “aquesta directriu és un dels pilars fonamentals del projecte”. També assenyalen que el club nou “pretén retre homenatge al Lleida històric”.

tracking