ATLETISME CARRERES POPULARS

IMATGES | La Cursa de l'Indiot de Mollerussa esquiva la Covid amb 700 participants

L'emblemàtica prova de Mollerussa va recuperar ahir el format presencial tot i les restriccions || Ricard Pastó i Rosa Mari Carulla van guanyar una edició que va congregar uns 700 participants

Les proves infantils van reunir uns tres-cents participants.

Les proves infantils van reunir uns tres-cents participants.JOAN GÓMEZ

La tradicional Cursa de l’Indiot de Mollerussa va poder celebrar ahir la trenta-vuitena edició, la que l’any passat va haver de suspendre’s per culpa de la Covid-19. Aquesta vegada la prova va esquivar la pandèmia i, malgrat les restriccions marcades pel Govern, l’Associació Atlètica Xafatolls va poder organitzar una cursa que va tenir una gran participació, amb prop de set-cents atletes, tres-cents d’ells a les proves infantils. L’organització es va veure obligada a alterar-ne el format i va planificar tres sortides esglaonades per evitar grans aglomeracions.

Primer ho van fer aquells corredors que podien acreditar unes bones marques en les dos distàncies, després van sortir la resta d’inscrits a la prova de 10 quilòmetres i al final els de 5, tots amb mascareta, que podien treure’s poc després. En la distància llarga la victòria a la categoria masculina va ser per a Ricard Pastó, del Xafatolls, que hi va invertir 30 minuts i 38 segons, seguit per l’independent Muhammad Lamin, que va entrar amb gairebé dos minuts de desavantatge, i Bernat Vaqué, també del club amfitrió, que va parar el crono en 32:50. En l’apartat femení el triomf va ser per a Rosa Mari Carulla (Altan Wear), que va travessar la meta amb un temps de 40:29, al davant d’Anna Artal (Amics Atletisme Andorra), que va entrar amb una mica més de mig minut de retard (41:05) i la independent Jordina Llaberia, amb 41:35.

A la prova masculina de 5 quilòmetres va tornar a triomfar un atleta del Xafatolls, Xavier Badia, que va cobrir la distància en menys d’un quart d’hora, 14:34, i va superar en alguna cosa més d’un minut Pol Torrent (Agrupa), que es va quedar en 15:41, i el seu company Pau Aiguadé, que va firmar un registre de 15:55. La categoria femenina la va dominar Anna Vallverdú (Prat Triatló 1994) amb una marca de 18:33, que va guanyar per un marge superior al minut Sònia Sans (19:32) i Mari Sanfeliu (19.59), les dos del Xafatolls. La prova puntuava per a la Lliga Ponent.