SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

El Lleida Esportiu augmenta el deute amb Hisenda a 1.682.386 €

L'expresident Albert Esteve apareix a la relació de morosos amb 732.787 euros

Gabri, entrenador del Lleida, durant un partit.

Gabri, entrenador del Lleida, durant un partit.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleida Esportiu apareix a la llista de deutors que va publicar ahir l’Agència Tributària amb un deute reclamat d’1.682.386,95 euros, pràcticament 45.000 més que a l’anterior relació, en la qual la quantitat que apareixia com a pendent de pagament ascendia a 1.637.430 euros. Hisenda va publicar ahir la llista dels seus grans deutors, aquells que a 31 d’agost acumulaven un deute de més de 600.000 euros i els seus responsables solidaris. Es tracta d’una llista extraordinària –ja se’n va publicar una el mes de juny, amb dades a tancament del 2020–, que incorpora els nous criteris, més estrictes, fixats per la llei de lluita contra el frau: un llindar més baix (passa d’1 milió a 600.000 euros) i inclusió dels responsables solidaris, que a més no apareixen diferenciats dels principals.

En aquesta nova relació a la qual s’aplica el nou criteri apareix també com a deutor l’expresident Albert Esteve, a qui s’esmenta amb el seu nom complet, Carlos Alberto Esteve Melé, al qual l’Agència Tributària reclama un deute total de 732.787,52 euros. El copropietari del club no hauria aparegut a la llista de morosos amb l’anterior criteri, ja que fins ara per sortir-hi el deute havia de superar el milió d’euros. D’altra banda, segueix apareixent a la relació el Lleida Bàsquet SA Esportiva amb un deute de 732 787,5.

En canvi no hi apareix la desapareguda UE Lleida, a la qual en anteriors llistes es reclamava 11.397.473 euros. Aquest club va ser liquidat després d’un concurs de creditors que no va poder salvar-lo de la fallida. Entre els esportistes que surten a la nova llista hi ha l’exjugador del Barcelona Samuel Eto’o, amb un deute de 981.000 euros, o l’actual entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti, amb 1,4 milions d’euros.Per un altre costat, la Cultural Lleonesa, que milita a la Primera RFEF, és un dels clubs que s’han interessat per fitxar Quim Araujo, un dels jugadors que ha demanat marxar del Lleida a causa de la falta de pagament.

La setmana passada el club va admetre que deu jugadors havien sol·licitat poder acollir-se al procediment abreujat que recull l’AFE. El període per als fitxatges s’obrirà el dia 3 de gener.

tracking