SEGRE

REPORTATGE FUTBOL

Un any decisiu per a l'AEM

Al final de temporada l'RFEF reestructura les categories femenines || La Segona serà d'un sol grup i ha de quedar entre els cinc primers per aconseguir la permanència per la via ràpida

Jugadores de l’AEM celebren un gol en un partit d’aquesta temporada.

Jugadores de l’AEM celebren un gol en un partit d’aquesta temporada.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estiu passat, la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va reestructurar el futbol masculí amb la desaparició de la Segona B com a categoria intermèdia entre Segona i Tercera i la creació de dos categories noves, la Primera RFEF i la Segona RFEF, on milita actualment el Lleida Esportiu. I aquest estiu serà el torn del futbol femení. La Segona Divisió –Reto Iberdrola per motius de patrocini–, on milita l’AEM, passarà de tenir dos grups de 16 equips a un de sol i es crearà una categoria entre aquesta i Nacional, la Tercera divisió, que tindrà el format de l’actual Segona (dos grups de 16).

Això representarà que, dels 32 equips que ara mateix juguen a l’avantsala de l’elit del futbol femení estatal, la meitat deixarà de fer-ho la pròxima temporada. I aquesta escabetxada fa que la classificació de la Lliga sigui un mocador: el primer classificat en cada un dels dos grups pujarà directament a Primera –ara mateix, Deportivo de la Corunya al Grup Nord i Alhama al Grup Sud–; el segon, tercer, quart i cinquè classificats aconseguiran la permanència directa a la nova Segona –Levante Las Planas, Logronyo, AEM i Espanyol al Grup Nord, i Juan Grande, Granadilla B, Cacereño i Granada al Grup Sud–; el sisè, setè, vuitè, novè, desè i onzè de cada un dels grups s’aparellaran amb els de l’altre grup i disputaran una eliminatòria a partit únic, de la qual els sis vencedors es quedaran a la nova Segona i els sis perdedors passaran a la nova Tercera; el dotzè, el tretzè i el catorzè aniran directament a la nova Tercera, i el quinzè i setzè baixaran a Nacional, la qual cosa representa, a efectes pràctics i d’aquesta reestructuració, perdre dos categories

Si l’AEM queda entre el sisè i l’onzè, haurà de jugar una eliminatòria per seguir a Segona

La Federació Espanyola ja va fer una remodelació el 2019, de la qual va sortir perjudicat el Pardinyes

Després de les primeres dotze jornades –en queden tres per acabar la primera volta– l’AEM porta unes xifres espectaculars: 25 punts fruit de vuit victòries, un empat i només tres derrotes, contra el líder Deportivo, el Barça B i l’Osasuna. A la quarta posició empatat amb el descendit Espanyol, ara mateix les lleidatanes aconseguirien la permanència directa, però al Recasens són conscients de la dificultat que tindrà mantenir aquesta plaça en els divuit partits que resten, i més tenint en compte que darrere de les blaves hi ha grans equips com l’Osasuna, que es va quedar a un punt de pujar l’any passat, l’Oviedo o el Barça B, a més del Saragossa, l’Athletic B o l’Atlètic B.

Si això no fos possible, hauria de disputar l’eliminatòria per provar de ser equip de la nova Segona la pròxima temporada i evitar el descens. Aquesta enfrontaria el sisè d’un grup contra l’onzè de l’altre, el setè contra el desè i el vuitè contra el novè, sempre al camp del més ben classificat. Per tant, si l’AEM quedés sisè, setè o vuitè, es jugaria la permanència a casa contra el novè, el desè o l’onzè del grup Sud –que ara mateix són el Femarguín, el Tacuense i el Castelló, respectivament.L’AEM va arribar a la segona categoria estatal el 2013.

Llavors era la Nacional, de set grups, que actualment és la tercera categoria. Les blaves van sortir indemnes de l’última reestructuració, quan l’any 2019 l’RFEF va crear l’actual Segona de dos grups entre la Primera divisió i Nacional, on competia juntament amb el Pardinyes. El Pardinyes, en canvi, es va mantenir a Nacional però aquesta va passar a ser la tercera categoria i ara, amb aquest canvi, serà la quarta.

De manera que, sense haver descendit ni una sola vegada, haurà baixat en tres anys dos nivells en relació amb la màxima categoria. Si, a més a més, no surt de l’última plaça que ocupa ara mateix, descendiria a Preferent i, per tant, jugaria l’any que ve en la cinquena categoria del futbol estatal.Les competicions es reprenen la setmana que ve. L’AEM visitarà el Levante Las Planas, que fins a l’últim partit de l’any era el líder, i el Pardinyes visitarà el líder Europa.

tracking